Sabiedrība
2009. gada 24. jūlijs, 14:36

Pirmdien kļūs zināma Rīgas skolu nākotne

Jauns.lv

Rīgas dome pirmdien nāks klajā ar informāciju, kāda nākotne sagaida Rīgas skolas jaunajā mācību gadā - kuras mācību iestādes slēgs, kuras reorganizēs, bet kurām pārmaiņas ies garām.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs intervijā aģentūrai BNS pastāstīja, ka, lemjot par skolu nākotni, tiks ņemti vērā trīs pamatprincipi.

"Pirmais - pamatskolas, kas atrodas bērnudārzu telpās, pievienos vidusskolām. Otrais - tās mācību iestādes, kas atrodas īpašumos, kurus pašvaldība īrē no privātsaimniekiem, ies prom, jo ir telpas, par ko tiek maksāti vairāki simti tūkstoši latu par gadu," klāstīja Ušakovs un turpināja, ka dažos gadījumos plānots apvienot skolu administrācijas.

"Piemēram iestādēs, kas atrodas ļoti tuvu viena otrai, administrācijas būs apvienotas. Tas ir pilnīgi loģiski," piebilda Rīgas mērs.

Savukārt dažās izglītības iestādēs iecerēts izveidot multifunkcionālus centrus ar bibliotēku, bērnudārzu, bet tas notiks pēc gada.

"Kaut ko mēs varēsim izdarīt jau no 1.septembra, bet lielākā daļa ir uz 2010.gada 1.septembri," par skolu reorganizācijas plāna īstenošanu sacīja domes priekšsēdētājs.

Viņš neatklāja, kuras skolas skars pārmaiņas, kā arī to, cik lielu ietaupījumu izdosies panākt. To visu dome paudīs nākamās nedēļas sākumā.

Rīgas dome iepriekš izplatīja paziņojumu, kurā norāda, ka, "dramatiski samazinot finansējumu Rīgas skolu tīklam, Izglītības un zinātnes ministrija piedāvā Rīgas pašvaldībai reorganizēt 30 skolas" un "pēdējo mēnešu laikā ministrija vairākas reizes ir mainījusi skolu tīkla finansēšanas iespējamos modeļus, palaižot skolotājus atvaļinājumos, neko nepaskaidrojot".

BNS