Pretsmēķēšanas pasākumu un ierobežojumu ietekmē smēķētāju skaits samazinās
Sabiedrība
2009. gada 26. jūlijs, 19:10

Pretsmēķēšanas pasākumu un ierobežojumu ietekmē smēķētāju skaits samazinās

Jauns.lv

Dažādu pretsmēķēšanas pasākumu un ierobežojumu ietekmē smēķētāju skaits samazinās. Līdz šim smēķēšanas līmenis Baltijā ir bijis visai augsts.

Tā uzskata tabakas produktu ražotāja "British American Tabacco Latvia" valdes priekšsēdētājs Pīters Halacs.

"Jāsaprot, ka līdz šim smēķēšanas līmenis Baltijā ir bijis visai augsts - apmēram 42% no visiem pieaugušajiem iedzīvotājiem šajā reģionā ir smēķētāji. Patlaban mēs veicam pētījumu par smēķēšanu, un tas rāda, ka cigarešu patēriņš samazinās. Tāpēc nevaram teikt, ka šiem pasākumiem nav nekāda iespaida," Halacs klāstīja.

Viņš atzina, ka tabakas produktu ražotāju biznesu ietekmē visi tabakas regulējošie noteikumi. "Ja salīdzina ar citiem Eiropas tirgiem, Latvija un pārējās Baltijas valstis mūsu nozarē ir uzskatāmas par ļoti "tumšu tirgu", jo šeit nav absolūti nekādu tabakas izstrādājumu reklāmas iespēju," Halacs pastāstīja.

Halacs atgādināja, ka turklāt no 2010.gada 1.marta uz cigarešu paciņām ražotājiem vajadzēs izvietot ne tikai brīdinošus uzrakstus, bet arī šausminošus attēlus par smēķēšanas bīstamību. Šī pasākuma mērķis ir arvien vairāk atturēt no smēķēšanas tos patērētājus, kuri jau smēķē, kā arī brīdināt nesmēķētājus nesākt smēķēt.

"British American Tobacco" ir lielākā starptautiskā tabakas kompānija un otra lielākā biržā kotētā tabakas kompānija pasaulē. "British American Tobacco" produkciju tirgo 180 valstīs, un kompānija nodarbina kopumā 54 000 cilvēku visā pasaulē.

BNS