2009. gada 31. jūlijs, 13:49

Pēc ilgstošas cīņas ar vēzi miris bijušais Anglijas izlases galvenais treneris Bobijs Robsons

Jauns.lv

Pēc ilgstošas cīņas ar vēzi piektdien 76 gadu vecumā mira bijušais Anglijas futbola izlases un Anglijas kluba Ņūkāslas "United" galvenais treneris Bobijs Robsons.

Robsons, kurš ar vēzi cīnījās vairākus gadus, 1990.gadā palīdzēja Anglijas izlasei iekļūt Pasaules kausa izcīņas pusfinālā.

Pēc aiziešanas no Anglijas valstsvienības Robsons strādāja par vairāku Eiropas vadošo klubu galveno treneri, tostarp Eindhovenas PSV no Nīderlandes, Lisabonas "Sporting" un "Porto" no Portugāles, spāņu "Barcelona" un visbeidzot Ņūkāslas "United", kurā viņš pats spēlēja pusaudža vecumā.

"Ar visdziļāko grūtsirdību jāpaziņo, ka Bobijs Robsons ir zaudējis garo un drosmīgo cīņu ar vēzi. Piektdien no rīta viņš ļoti mierīgi mira savās mājās, līdzās esot viņa sievai un ģimenei," teikts Ņūkāslas kluba izplatītajā paziņojumā.

"Bobija Robsona bēres būs privātas, kurās piedalīsies tikai ģimenes locekļi," teikts paziņojumā.

Trenera karjerā viņš kopā ar Anglijas vienību Ipsvičas "Town" izcīnīja UEFA kausu, kā arī pa divām reizēm kļuva par Nīderlandes un Portugāles čempionu.

Bobija Robsona pēdējā darba vieta bija konsultanta amats Īrijas valstsvienībā.

Savukārt gandrīz 20 gadus ilgās spēlētāja karjeras laikā Robsons pārstāvēja četrus klubus, kopā gūstot 133 vārtus. Anglijas valstsvienībā viņš aizvadīja 20 spēles un guva četrus vārtus.

LETA