Aicina pieteikties vienotības skrējienam
Sabiedrība
2009. gada 5. augusts, 21:30

Aicina pieteikties vienotības skrējienam

Jauns.lv

Atgādināt pirms divdesmit gadiem piedzīvoto vienotības sajūtu, kā arī vēstīt pasaulei to, ka ziņas par neatkarības ideālu nāvi ir pāragras, vēlas Baltijas valstu neatkarības atbalstītāji un stafetes „Sirdspuksti Baltijai” organizatori.

„Rietumvalstīm par Latviju ir nonācis tik daudz negatīvas informācijas – patriotisms ir noplacis, ideāli nodoti, valsts izzagta un pamazām pārejam Krievijas ietekmes zonā. Stafete „Sirdspuksti Baltija” būtu veids, kā vēstīt pasaulei, ka „ziņas par mūsu nāvi ir pāragras”, kasjauns.lv atklāj viens no akcijas organizatoriem Pēteris Apinis  Atšķirībā no 1989. gada Baltijas ceļa, kur cilvēki Latvijā, Lietuvā un Igaunijā noteiktā laikā izgāja uz ceļa un, sadevušies rokās veidoja garu cilvēku ķēdi cauri visām šim valstīm, šoreiz organizē stafetes skrējienu – katru posmu kilometra garumā.

Šajā skrējienā kilometru mērot apsolījies arī Latvijas prezidents Valdis Zatlers, Igaunijas un Lietuvas vēstnieki, Latvijas Orientēšanās federācijas pārstāvji, Baltijas ceļa 1989 rīkotāji un dalībnieki, kā arī citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Reģistrēties Baltijas vienotības skrējienam „Sirdspuksti Baltijai” var jebkurš akcijas mājas lapā www.baltijascelam20.lv jau no 6. augusta.

Svinīgā ceremonijā 6. augustā pulksten 11:00 pie Brīvības pieminekļa skrējienam reģistrēsies gan Valdis Zatlers, gan citas prominences.

Skrējiens notiks šā gada 22. un 23. augustā – precīzi 20 gadus pēc akcijas Baltijas ceļš. Visas trīs Baltijas valstis atjaunos vēsturisko Baltijas ceļu diennakti garā skrējienā, kas sāksies Tallinā un Viļņā un finišēs 23.augusta vakarā plkst. 20:00 Rīgā, pie neatkarības simbola – Brīvības pieminekļa. 671 kilometru garais maršruts ir sadalīts 1 km stafetes posmos, un ikviens baltietis ir aicināts pievienoties vadošajiem skrējējiem savā izvēlētajā kilometrā.

„Sirdspuksti Baltijai” notiek, lai atkal sajustu Baltijas valstu vienotību, atsauktu atmiņā kopīgo cīņu par brīvību un lai pierādītu mūsu nacionālās apziņas dzīvotspēju.

„Aicinām cilvēkus nolikt savu darāmo, iziet no mājas un skriet – aiz cieņas pret vēsturi, aiz pienākuma pret rītdienu un aiz mīlestības pret savu zemi. Līdz 23. augustam katram būs iespēja izvēlēties savu kilometru un skrienot pievienot savu sirds ritmu kopējam Baltijas pulsam,“ saka „Sirdspuksti Baltijai” rīkotāji. Aicinājumam pievienojas arī Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers.


Anda Leiškalne/Foto: LETA