Gatavojas aizklapēt Ogres estrādi
Sabiedrība
2009. gada 8. augusts, 19:48

Gatavojas aizklapēt Ogres estrādi

Jauns.lv

Pēc nedēļas, iespējams, notiks pēdējais pasākums Ogres estrādē, kuru organizēs līdzšinējais estrādes īpašnieks – SIA „Ogres estrāde”. Estrāde ir iemīļota izklaides vieta ne tikai ogrēniešiem, bet arī rīdziniekiem.

„Ogres estrādes” direktors Arvis Auziņš portālā ogrenet.lv saka, ka nākamsestdien, 15. augustā Ogres estrādē varētu notikt pēdējais pasākums: „Šāda iespēja ir vairāk nekā reāla. Mēs estrādē esam ieguldījuši daudz darba un līdzekļu, lai tā būtu tāda, kā tagad. Esam uz estrādi aicinājuši pasaulslavenus māksliniekus, un mūsu pasākumus ir apmeklējuši tūkstošiem cilvēku. To visu esam varējuši paveikt, bet panākt vienošanos ar Ogres novada domi, mums diemžēl tā arī nav izdevies.”

Ogres novada dome šonedēļ bija sasaukusi ārkārtas sēdi, lai spriestu par Ogres estrādi. 15. augustā te bija ieplānoti divi pasākumi, kuru rīkošana bija jāsaskaņo ar pašvaldību. Tā kā pasākumi bija ieplānoti līdz svētdienas rītam pulksten sešiem, tad domnieki pasākumus atļāva tikai līdz piektdienas vakaram plkst. 23.00, lai pilsētā nodrošinātu naktsmieru, un ierosināja naktī paredzēto desu un cepšanas maratonu rīkot piepilsētā - Krapes pļavā. Auziņam tas, protams, nepatika un viņš tagad ir gatavs pārtraukt estrādes darbību un draud ar uzņēmējdarbības pārtraukšanu, kas pilsētai tikai nesīšot zaudējumus.

Savukārt Ogres novada domes priekšēdētajs Edvīns Bartkevičs par to neizrāda ne mazāko satraukumu un atzīst, ka tas nekādu skādi pilsētai nenodarīs, tieši otrādi – ieviesīs mieru. Bartkevičs laikrakstam „Ogres Vēstis” norādīja, ka šogad no Ogres estrādes nodokļos saņemts vien nedaudz vairāk virs 200 latiem, bet zemes nomas līgums par autostāvvietām joprojām nav noslēgts. Tāpat mērs ir pikts par to, ka estrādē regulāri jaunieši koncertu laikā trokšņo un lieto alkoholu, tādējādi pilsētniekiem liedzot mierīgi gulēt, jo brīvdienās pasākumi ieilgst līdz vēlai naktij, nevis norit tikai līdz pulksten 23.00, kā to paģēr Ministru kabineta noteikumi. Tāpat viņš estrādes pārstāvjiem pārmet to, ka koncertu laikā netiek nenodrošinātas ugunsdzēsēju un mediķu dežūras.

Jāatgādina, ka „Ogres estrādes” vadītājs Arvis Auziņš ievērību izpelnījās šopavasar, kad TV3 raidījuma „Nekā personīga” žurnālistam piedāvāja kukuli, cenšoties panākt, lai ēterā neparādītos kāds sižets. Ekonomikas policija pret viņu ierosināja kriminālprocesu, bet Auziņam nācās pārtraukt savu darbību Latvijas Zaļajā partijā. SIA „Ogres estrāde” darbība uzplauka laikā, kad Auziņš bija Ogres pilsētas domes deputāts.


Elmārs Barkāns/Foto: LETA