Sabiedrība
2009. gada 18. augusts, 08:18

Latvija vairs nav Lietuvai draudzīgākā valsts

Jauns.lv

Lietuvai draudzīgākās valstis ir Lielbritānija un Īrija, bet Latvija, kas pirms diviem gadiem bija Lietuvai draudzīgākā valsts, tagad šai ziņā ieņem trešo vietu.

Par to liecina Lietuvā veiktas sabiedriskās domas aptaujas rezultāti, ziņo BNS. Jāatgādina, ka šī aptauja tika veikta no 10. līdz 12. augustam – tātad vēl pirms divām Latvijas un Lietuvas basketbola izlašu draudzības spēlēm, kuras abu valstu savstarpējās attiecības uzjundīja ar jaunu sparu. Šajās dienās kaimiņzemes internetā neviens cilvēks nav pieminēts tik bieži kā latviešu basketbolists Kaspars Kambala, kurš pēdējā mačā ar visai netradicionāliem paņēmieniem lauza spēles gaitu, ļaujot Latvijas izlasei izcīnīt uzvaru.

Aptaujā respondentiem tiks uzdots jautājums, ar kuru valsti Lietuvai pašlaik ir visdraudzīgākās attiecības. 23,4 procenti aptaujāto par šādu valsti uzskatīja Lielbritāniju, 20,8 procenti - Īriju, bet 17,4 procenti - Latviju.

Gan Lielbritānijā, gan Īrijā šobrīd dzīvo un strādā ļoti liela lietuviešu diasporas daļa. Acīmredzot šis faktors arī bijis noteicošais, kāpēc daudzi mūsu dienvidu kaimiņi tieši šīm valstīm aptaujas gaitā devis priekšroku.

ASV par Lietuvai draudzīgāko valsti nosauca 15 procenti respondentu. Neviens respondents par šādu valsti neuzskatīja Krieviju.

Aptauju veica pētniecības un konsultāciju kompānija "Prime consulting" pēc nedēļas izdevuma "Veidas" pasūtījuma. Tajā piedalījās 500 respondentu no Lietuvas lielākajām pilsētām.

Kasjauns.lv