Sabiedrība
2009. gada 20. augusts, 15:45

Koķe: Murjāņu sporta skolas reorganizācija ir "smags jautājums"

Jauns.lv

"Murjāņi ir smags jautājums," šodien, vaicāta par Murjāņu sporta ģimnāzijas nākotni, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS)

Ministre sacīja, ka pašreizējā situācijā ir par dārgu Murjāņos piedāvāt vispārizglītojošo un sporta programmu, tādēļ šobrīd tiek pārskatīta iespēja mazināt skolas piedāvāto sporta veidu klāstu, kā arī tiek pārskatītas iespējas samazināt skolas administratīvās izmaksas.

LETA jau ziņoja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izskata iespējas savā padotībā esošās sporta skolas, no kurām daļa darbojas valsts aģentūru statusā, apvienot zem viena jumta, izveidojot jaunu struktūru, kuras kodols būtu līdzšinējā valsts aģentūra "Valsts nacionālais olimpiskais sporta metodiskais centrs".

Jaunā iestāde piedāvātu sporta izglītības programmas no pirmā apmācības gada līdz pat meistarības pilnveidošanas programmām, un plānots, ka tajā turpinās strādāt visu iepriekšējo sporta skolu treneri, kopskaitā ap 200. Skolu blokā plānots iekļaut arī skolas, kuras sākotnēji plānots likvidēt, - IZM Sporta pārvaldes specializētās tenisa, vingrošanas sporta un peldēšanas skolas.

Atsevišķs risinājums tiks meklēts attiecībā uz lietišķo sporta veidu centra "Kleisti" tālāko darbību, kuru piedāvāto programmu specifikas dēļ pagaidām rosina saglabāt kā autonomu iestādi.

Iepriekš IZM sanāksmē par tās padotībā esošo sporta izglītības iestāžu reorganizāciju tika izskatīts arī variants skolas apvienot uz Murjāņu sporta ģimnāzijas bāzes, atsevišķi atdalot vispārizglītojošo skolu no sporta daļas. Tomēr, ņemot vērā to, ka šajā gadījumā strukturālās reformas IZM neizdotos pietiekami dinamiskas, nolemts tomēr pieturēties pie iepriekš minētā varianta.

Šā gada sākumā Murjāņu sporta ģimnāzija nonāca nopietnās finansiālās grūtībās - tai pietrūka 15 000 latu komunālo maksājumu segšanai gada pirmajos trīs mēnešos. Skolēnu vecāki tolaik pauda gatavību skolu atbalstīt ar ziedojumiem.

LETA