Tukumā savās mājās aplaupīts uzņēmējs
Sabiedrība
2009. gada 26. augusts, 16:03

Tukumā savās mājās aplaupīts uzņēmējs

Jauns.lv

25.augustā Tukuma rajona Policijas pārvaldē saņemts iesniegums no kāda vietējā uzņēmēja, ka 13.augusta naktī viņa mājā ielauzušies nezināmi uzbrucēji un aplaupījuši.

­ Tukuma rajona Policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Helmuts Lukačovs  informēja, ka nolaupīto lietu vērtība esot diezgan liela, taču precīzi tās apmēri tiek noskaidroti.

Lukačovs nedz noliedza, nedz apstiprināja informāciju, ka no cietušā piedraudot izspiesti aptuveni 100 000 latu. Tomēr viņš atzina, ka izmeklēšanā šāds fakts tiek pārbaudīts.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 176.panta 3.daļas un veic izmeklēšanu. Sīkāka informācija izmeklēšanas interesēs pagaidām netiek izpausta.

Cietušais ir atkritumu un komunālās saimniecības jomā strādājošais uzņēmējs Arnis Ruža. Viņš, lūgts apstiprināt šo informāciju, aģentūrai LETA no jebkādiem komentāriem atteicās.

"Firmas.lv" datubāzēs pieejamā informācija liecina, ka Ruža līdz šim bijis saistīts ar vairāk nekā desmit uzņēmumiem. Pērnā gada nogalē īpašnieku mainījušas vairāku ar atkritumu apsaimniekošanas biznesu saistītu uzņēmumu kapitāldaļas, kuras pastarpināti piederējušas Ružam. Viņš arī pārtraucis darbu vairāku uzņēmumu valdēs.

Ruža līdz pērnā gada 7.oktobrim bijis Talsu atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Kurzemes ainava Talsi" valdes loceklis. Uzņēmums 2007.gadu noslēdza ar 300 000 latu apgrozījumu un 18 500 latu peļņu.

"Kurzemes ainava Talsi" vienīgais īpašnieks kopš 2002.gada oktobra ir SIA "Kurzemes ainava". Arī šajā uzņēmumā Ruža 7.oktobrī atstājis valdes priekšsēdētāja amatu.

"Kurzemes ainava" 2007.gadā strādāja ar 410 000 latu apgrozījumu un 63 400 latu peļņu. Tās vienīgais īpašnieks kopš pērnā gada 19.maija ir SIA "Tukuma ainava".

Pieejamā informācija liecina, ka līdz 19.maijam Ružam piederēja 27,54% "Kurzemes ainavas" kapitāla daļu.

Ruža 7.oktobrī pārtraucis darbu arī "Tukuma ainavas" valdē. Viņam līdz 7.oktobrim piederējuši arī 71,43% "Tukuma ainavas" kapitāldaļu, kuras patlaban ir SIA "Waste Baltija 3" īpašumā.

Savukārt komandītsabiedrībai "Otrais Eko fonds" kopš pērnā gada 8.septembra pieder 28,57% "Tukuma ainavas" daļu.

"Tukuma ainavas" apgrozījums 2007.gadā bija 190 000 latu, bet peļņa 9110 lati.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Waste Baltija 3" izveidota pērn vasarā, tās vienīgais īpašnieks ir SIA "EKO Baltija", kuras lielākais īpašnieks ar 71,11% kapitāla ir SIA "Gamar Holdings" un Lielbritānijā reģistrētā "E-SomTAX Invest LLP" ar 28,89% kapitāldaļu.

"Gamar Holdings" vienīgais īpašnieks ir Īslandē reģistrētā "Bot ehf".

Savukārt komandītsabiedrības "Otrais Eko fonds" īpašnieks ir AS "Ekoinvestors", kurā lielākais dalībnieks ir Latvijas Garantiju aģentūra.

LETA/Foto:talsurajons.lv


­

Tēmas