Vai tiešām 1.septembris Rīgā aizvadīts mierīgi?
Sabiedrība
2009. gada 2. septembris, 08:03

Vai tiešām 1.septembris Rīgā aizvadīts mierīgi?

Jauns.lv

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, 1.septembris Rīgā aizvadīts ļoti mierīgi. Tā uzskata Rīgas policijas vadība. Tomēr aculiecinieki vēsta, ka pilsēta atkal bijusi pilna ar iereibušiem jauniešiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis LNT informēja, ka šogad 1. septembris pilsētā bijis ļoti mierīgs, jo sastādīto protokolu par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā un aizturēto jauniešu skaits ir bijis mazāks nekā pērn. Kopumā ir sastādīti 109 administratīvā pārkāpuma protokoli, astoņi jaunieši aizvesti uz policijas iecirkņiem, bet divi jaunieši nokļuvuši slimnīcā, ziņo LETA.

Kārtībsargi noformējuši 50 protokolus par sabiedriskā vietā atrašanos alkohola reibumā, 37 par Rīgas domes saistošo noteikumu neievērošanu, astoņus par sīko huligānismu un divus par pretošanos policistiem.

Viens alus kauss pēc otra...

Pēc Ķuža domām, lai gan aizturēto un noformēto protokolu skaits ir mazāks, pats svarīgākais ir fakts, ka šogad nav noformēta neviena protokola par alkohola pārdošanu nepilngadīgajiem.

Savukārt kasjauns.lv informācijas avoti ziņo, ka jau pa dienu Vērmaņdārzā bija vērojamas pamatīgi iereibušu jauniešu grupas. Savukārt vakarā Vecrīgā skolnieki atklāt sēdējuši āra kafejnīcās un, skaļi uzvedoties, pasūtījuši vienu alus kausu pēc otra.

Policijas darbinieku redzeslokā bija nonākuši 11 nepilngadīgie, kuri smēķējuši neatļautās vietās, bet, iestājoties vakaram, policijas redzeslokā nonācis viens nepilngadīgais ar atvērtu alkoholiskā dzēriena pudeli, savukārt divi pieķerti, lietojot alkoholu sabiedriskā vietā.

Vakaram sākoties Vecrīgā skolēni un studenti aktīvi svinēja 1.septembri jeb Zinību dienu. Lielākā daļa kafejnīcu un skvēriņu Rīgas centrā bija pilni ar skolēniem un studentiem, kuri svin mācību gada sākšanos.

Vairāki pasākumi galvaspilsētas centrā aicināja jauniešus svinēt šo svētku dienu. Vērmanes dārzā līdz pat plkst.22 notika Rīgas Skolēnu domes (RSD) organizētais pasākums "Zem viena jumta".

Parkā darbojas divas skatuves. Uz lielās skatuves dienas garumā bija iespējams baudīt mūziku, bet uz mazās skatuves apmeklētāji varēja dejot salsas ritmos, izmēģināt savu talantu hip hopa dejās, kā arī klātienē aplūkot burvju mākslinieku pāra Pecolli priekšnesumus. 

Kasjauns.lv/Foto:LETA