Jaunietis, kas gūlās zem vilciena, ir bijušais "Latvijas dzelzceļa" darbinieks
Sabiedrība
2009. gada 9. septembris, 08:59

Jaunietis, kas gūlās zem vilciena, ir bijušais "Latvijas dzelzceļa" darbinieks

Jauns.lv

Pēc pirmdien portālā kasjauns.lv parādītā videomateriāla "Latvijas dzelzceļa" darbinieki ir noskaidrojuši sliežu ekstrēmista personību.

Pirmdien portālā Kasjauns.lv tika ievietoti videomateriāli, kuros redzamas ļoti riskantas jauniešu izklaides. Gan "Latvijas dzelzceļs", gan Valsts policija uzsākaizmeklēšanu.

Šobrīd var teikt, ka vainīgā persona ir noskaidrota. "LDz" Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Antra Birzule atzina: "LDz Iekšējās drošības daļai sadarbojoties ar Valsts policiju, izmeklēšana ir būtiski pavirzījusies uz priekšu - ir aizdomās turētais, un notiek tālākas procesuālas darbības." – ziņo „Diena’. Sīkāka informācija pagaidām netiek sniegta, tomēr viņa piebilda, ka "personāžs ar līdzīgām ekstrēmām lietām izcēlās jau iepriekš"

Kasjauns.lv video materiālos redzamajam Gintam A., kurš dzīvo Strenčos, vakar lūdza skaidrot savu motivāciju, taču viņš uz jautājumiem neatbildēja.

Minētais vīrietis ir bijušais LDz darbinieks, 26 gadus vecs. Viņš apzinās savas izklaides absurdumu un bezatbildību un dziļi nožēlo savu rīcību. Persona ir atbrīvota no darba LDz. Tālāk šā notikuma apstākļus izmeklēs Vidzemes reģiona policija.VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Andris Dzenis gan norādīja, ka pret jaunieti vietējā reģionālā policijas pārvalde sākusi administratīvā pārkāpuma procesu. Gulšanās uz/starp sliedēm konkrēti aizliegta nekur neesot, taču tai pielīdzināma varētu būt iešana pa sliežu ceļiem ārpus norādītajām vietām. Administratīvo pārkāpumu kodeksā par to paredzēts brīdinājums vai naudas sods līdz pieciem latiem. Nav gan zināms, vai šai gadījumā piemērojams tieši šis pants.

Video redzams, ka jaunietis starp sliedēm noliek videokameru un apguļas arī pats. Pēc dažām sekundēm viņam virs galvas aizdun pasažieru vilciens, un pēc tam viņš smaidīgs pieceļas kājās.

LDz gan norāda, ka jaunietim ir paveicies, jo vilcieniem mēdz būt dažādi augstumi, un viņu varēja arī aizķert. Ja vilciens sāktu bremzēt, šī iespēja būtu vēl lielāka.

Šogad fiksēts 21 dzelzceļa satiksmes negadījums, kuros cietuši cilvēki, no tiem 17 ar letālu iznākumu.

Arī "Pasažieru vilciena" speciālisti pārbauda notikušo. Gadījums nekur nav reģistrēts, tāpēc precīzi nav zināms, kur un kad tas noticis un vai vilciena vadītājs to vispār pamanījis. Darba versija esot, ka tas noticis posmā Rīga-Valga netālu no Valmieras, informējis "Pasažieru vilciena" sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers. Vai lokomotīves vadītājs kaut ko ir pārkāpis, arī vēl tiek skaidrots.

LETA