Andrejeva Ls 4900 vietā saņems Ls 2282
Sabiedrība
2009. gada 22. septembris, 16:01

Andrejeva Ls 4900 vietā saņems Ls 2282

Jauns.lv

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) locekļu atalgojums tiks samazināts uz pusi, paredz valdībā atbalstītie noteikumi par SPRK priekšsēdētāja un padomes locekļu atalgojumu.

Ekonomikas ministrija jau iepriekš piedāvāja komisijas priekšsēdētāja bruto atalgojumu noteikt 2282 latu apmērā, bet padomes locekļu atalgojumu - 2136 latu apmērā, bet 8.septembra valdības sēdē valdība jautājumu par SPRK padomes locekļu un priekšsēdētāja atalgojumu nolēma atlikt.

Neskatoties uz iepriekš vairāku ministru izteiktajiem iebildumiem, šodien valdība Ekonomikas ministrijas ierosinājumu uz pusi samazināt SPRK locekļu atalgojumu atbalstīja.

Treknie gadi beigušies

Patlaban SPRK padomes priekšsēdētāja mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 4900 latu, bet padomes locekļu mēnešalga - 4500 latu.

Ekonomikas ministrijas apkopotā informācija liecina, ka SPRK padomes locekļu atalgojums gadā līdz šim izmaksāja 340 992 latus, bet, samazinot padomes locekļu algas, jau šogad varētu ietaupīt vismaz 70 000 latu, bet budžeta ieņēmumi šogad samazinātos par 19 566 latiem.

Gadā SPRK padomes atalgojumam turpmāk tiks tērēti 161 172 lati, kas ir par 179 820 latiem mazāk nekā līdz šim.

Ekonomikas ministrijas lēmums tika sagatavots, ņemot vērā, ka šā gada 14.jūlijā stājušies spēkā grozījumi likumā par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem. Šie grozījumi noteic, ka turpmāk SPRK padomes priekšsēdētāja un padomes locekļu algas nosaka Ministru kabinets, savukārt iepriekš algas noteica pati padome.

Valdība arī nolēma sagatavot priekšlikumus topošai vienotajai atalgojuma sistēmai, lai tajā iekļautu arī visas neatkarīgās iestādes.

Kāpēc mums? Jums arī...

Vakar, 21.septembrī, pēc koalīcijas partiju sanāksmes premjers Valdis Dombrovskis informēja, ka Zaļo un zemnieku savienība oficiālā vēstulē norādījusi, ka tai ir iebildumi pret minēto ieceri, bet Tautas partija vēstulē norādot, ka jāsamazina atalgojums arī citām institūcijām, tostarp Finanšu un kapitāla tirgus komisijas locekļiem.

Valdības sēdes laikā 8.septembrī pret tik krasu samazinājumu iebilda vairāki ministri, piemēram, vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kurš norādīja, ka tas ir neadekvāti liels samazinājums. Iebilda arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), kurš sacīja, ka algas ir jāsamazina, bet samērīgi.

Pēc šiem iebildumiem premjers Valdis Dombrovskis (JL) minēja, ka SPRK algas varētu samazināt par 30%, bet ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) šo valdības vadītāja ierosinājumu neatbalstīja. "Es neesmu gatavs piekrist vienas institūcijas izcelšanai," teica Kampars.

LETA/Foto:LETA