Sabiedrība
2009. gada 25. septembris, 12:59

Pašvaldība pauž gatavību līdzfinansēt Bauskas slimnīcas turpmāko darbību

Jauns.lv

Bauskas pašvaldība ir gatava sniegt līdzfinansējumu vietējās slimnīcas tālākai saglabāšanai, šodien tikšanās laikā ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski apliecinājuši novada deputāti.

Kā aģentūru LETA informēja valdības vadītāja preses sekretāre Līga Krapāne, viens no galvenajiem tematiem, kuru Ministru prezidents pārsprieda ar Bauskas novada deputātiem, bija Bauskas slimnīcas darbs un situācija, kura izveidojusies Bauskā saistībā ar iespējamo slimnīcas slēgšanu.

Diskusijā piedalījās arī Bauskas slimnīcas galvenais ārsts.

Dombrovskis informējis novada deputātus par to, ka septembrim un oktobrim rasts papildus finansējums Bauskas slimnīcai, turklāt divreiz lielāks, nekā tas bijis līdz šim.

Bauskas novada deputāti iesnieguši valdības vadītājam rakstisku priekšlikumu, informējot, ka Bauskas novada pašvaldība ir gatava piedalīties ar līdzfinansējumu slimnīcas saglabāšanā, gan ne tik lielā daudzprofilu slimnīcas apjomā, kāda tā ir bijusi līdz šim, bet neatliekamās palīdzības slimnīcas apjomā, kurā var sniegt neatliekamo ķirurģisko palīdzību, saglabājot darba vietas ārstiem.

Novada deputāti uzsvēruši, ka viņi apzinās, ka slimnīca ar 130 gultām vairs nav iespējama, bet, ņemot vērā to, ka Zemgales novadā slimnīcu skaits ir neliels, Bauskas slimnīcā ir jāsaglabā 40 līdz 60 gultas vietas.

Premjers uzsvēris, ja pašvaldība ir gatava līdzfinansēt, tas ir pietiekami spēcīgs arguments, lai saņemtu atbalstu šādam slimnīcas turpmākās darbības modelim, informēja Krapāne.

Kā ziņots, 31.augustā, bruņojušies ar plakātiem, Bauskas iedzīvotāji nepieteiktā protesta akcijā bloķēja abus pilsētas tiltus - Mēmeles tiltu virzienā no Rīgas un Mūsas tiltu pie Elejas šosejas virzienā uz Rundāli un Jelgavu. Iedzīvotāji protestēja pret Bauskas slimnīcas pārveidošanu par aprūpes slimnīcu.

LETA