2009. gada 28. septembris, 05:34

Afganistānā vētrā gājuši bojā trīs franču karavīri

Jauns.lv

Nakts operācijas laikā Afganjas ielejā Afganistānas ziemeļaustrumos vētrā gājuši bojā trīs franču karavīri, ziņo Francijas kontingenta pārstāvji.

Francijas prezidenta kancelejas paziņojumā teikts, ka karavīri, kuri dienēja divos pulkos Kapisas provincē valsts ziemeļaustrumos "gāja bojā negadījumā sestdien nakts operācijas laikā Afganjas ielejā". Vienu karavīru nospēra zibens un vēl divi noslīka pārplūdušajā upē, teica Francijas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieka Kristofa Prazuka pārstāvis. Bojāgājušie bija 13.izpletņlēcēju pulka seržants un kaprālis un 3.jūras kājnieku pulka lidotājs. Prezidents Nikolā Sarkozī izteicis līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem, teikts paziņojumā.

NATO vadītajos koalīcijas spēkos, kas cīnās pret talibu nemierniekiem un palīdz apmācīt Afganistānas nacionālos drošības spēkus, dien 2900 franču karavīru. Pašlaik Francija Afganistānā ir zaudējusi 34 karavīrus. 2009.gads ārvalstu karavīriem Afganistānā ir bijis vissmagākais kopš ASV spēki padzina talibus no Kabulas pēc 2001.gada 11.septembra uzbrukumiem ASV.

LETA AFP