Sabiedrība
2009. gada 3. oktobris, 18:19

Vērtē iespēju atteikties no ministriju parlamentārajiem sekretāriem

Jauns.lv

Darbā pie nākamā gada budžeta izdevumu samazināšanas tiek vērtēta arī iespēja likvidēt ministriju parlamentāros sekretārus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Šāda iespēja apspriesta arī šodienas valdības ārkārtas sēdē, tomēr pagaidām konkrēts lēmums nav pieņemts un gala vienošanos plānots pieņemt valdību veidojošās koalīcijas padomē.

Jau ziņots, ka valdība šodien ārkārtas sēdē panākusi vienošanos vairākos būtiskos jautājumos, līdz ar to tiks uzsākts tehniskais nākamā gada budžeta sagatavošanas darbs, žurnālistus informēja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Pēc premjera teiktā indikatīvi nākamā gada budžeta izdevumi tiks mazināti par 225 miljoniem latu, bet papildus ieņēmumi no nodokļu politika izmaiņām tiek plānoti 100 miljonu latu apmērā.

Dombrovskis apliecināja, ka šodien panāktas visas nepieciešamās vienošanās par papildus pasākumiem budžeta ieņēmumu palielināšanai. Pēc šīs dienas sēdes Finanšu ministrija uzsāks jau tehnisko darbu pie budžeta sagatavošanas un nepieciešamo aprēķinu iestrādes.

Valdības vadītājs arī apliecināja, ka starptautiskie aizdevēji izprot situāciju Latvijā, tomēr svarīgākās diskusijas ar viņiem vēl ir priekšā, jo kārtējā pārskata misija Latvijā ieradīsies novembra pirmajā pusē.

Saeimā nākamā gada budžetu plānots iesniegt 23.oktobrī.

LETA