Sabiedrība
2009. gada 21. oktobris, 10:45

Uz skursteņa uzrāpies vīrietis glābējiem apmaiņā pret norāpšanos zemē pieprasa alu

Jauns.lv

Šonakt ugunsdzēsējiem bijis visai dīvains izsaukums - kāds vīrietis bija uzrāpies uz mājas jumta skursteņa un apmaiņā pret labprātīgu norāpšanos zemē viņiem pieprasīja alu.

Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere, šonakt plkst.00.23 glābēji saņēmusi izsaukumu no policijas par to, ka Ventspils novada Piltenē, Lielā ielā, uz kādas mājas skursteņa sēž vīrietis. Ierodoties notikuma vietā, glābēji sastapa arī policijas darbiniekus un mediķus.

Ugunsdzēsēji pa kāpnēm nokļuva pie vīrieša, kurš pieprasījis alu un solījis, ka tad pats norāpšoties zemē. Tā kā glābēji atteikušies sniegt šādu pakalpojumu, pēc neilga brīža vīrietis tomēr pats norāpies zemē.

Vetere norādīja - ja policija pret šo vīrieti sāktu kriminālprocesu, piemēram, par huligānismu, arī ugunsdzēsēji pieteiktu zaudējumu atlīdzināšanu par nepamatotu izsaukumu, jo šāda veida palīdzība jau var tikt uzskatīta par pakalpojuma sniegšanu.

Vēl viens negadījums kādā privātmājā Lielā ielā, tikai Jēkabpilī, vakar noticis ap plkst.21.48, kad glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai no pagraba izvilktu tur iekritušu sievieti. Pēc Veteres teiktā, sieviete iekritusi pagrabā un atradusies bezsamaņā. Uz notikuma vietu izsaukti mediķi, kuri pašu spēkiem sievieti nevarēja izcelt no pagraba, tādēļ izsauca glābējus.

LETA