Sabiedrība
2009. gada 3. novembris, 18:32

Četri Latvijas pārtikas uzņēmumi piedalās pārtikas izstādē Kazahstānā

Jauns.lv

Otrdien Kazahstānā tika atklāta 12.starptautiskā pārtikas izstāde "World Food Kazakhstan 2009", kurā pirmo reizi Latvijas kopstendā piedalās četri pārtikas uzņēmumi, biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" informēja biedrības "Mārketinga padome" sabiedrisko attiecību speciāliste Andra Ūdre.

Savu dalību "World Food Kazakhstan 2009" Latvijas pārstāvētajā kopstendā, kuru organizē Mārketinga padome sadarbībā ar Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūtu un Zemkopības ministriju, īstenojot lauksaimniecības tirgus veicināšanas programmu par atbalstu mārketinga pasākumiem ārvalstu tirgos, pieteica un atbalstu saņēma uzņēmumi - zivju un gaļas konservu ražotājs SIA "Kuršu zeme", zivju konservu ražotājs SIA "Kolumbija", piena produktu ražotājs AS "Rīgas piena kombināts", delikatešu piedevu ražotājs SIA "Velte-L".

Izstādi "World Food Kazakhstan 2009" Almati atklāja Kazahstānas Zemkopības ministrijas zemkopības ministra vietnieks, Zemnieku apvienības vadītājs, izstāžu rīkotājorganizācijas vadītājs, kā arī Latvijas vēstnieks Kazahstānā Alberts Sarkanis, kurš uzsvēra Latvijas pārtikas saukli ārvalstīs "Growing green in Latvia", akcentējot Latvijas pārtikas produktu kvalitāti un dabīgumu.

"Kazahstānas izstāde mūs pārsteidz ar klientu lielo interesi jau pirmās dienas rītā. Uzņēmumi aktīvi strādā, lai nodibinātu kontaktus un pārliecinātu vietējos tirgotājus par savu produkciju. Ļoti patīkama bija arī izstāžu organizatoru veltītā uzmanība Latvijas kopstendam, kurš izceļas citu stendu vidū ar krāšņiem Latvijas skatiem un reprezentatīvu izskatu. Stendu apmeklēja valsts un izstāžu organizatoru vadības delegācija, pieminot, ka Latvija startē pirmo reizi ar valsts stendu. Bija iespēja delegāciju cienāt ar Latvijas gardumiem un pastāstīt par uzņēmumiem un Latvijas lauksaimniecību," stāsta Mārketinga padomes vadītāja Ingūna Gulbe.

Izstāde "World Food Kazakstan 2009" ir lielākā pārtikas tematikas izstāde, kas notiek Centrālāzijas valstīs, un tās laikā tiek piedāvāta daudzveidīga programma - dažādi semināri, prezentācijas, meistarklases, konkursi un degustācijas. Uz vienu no degustācijas konkursiem pieteicies arī Liepājas Speciālās ekonomikas zonas SIA "Kolumbija" ar produktu "Sardinellas fileja ar dārzeņiem tomātu mērcē".

Izstāde aizņem vairākus paviljonus izstāžu centrā "Atakent", un tajā dalību pieteikušas vairāk nekā 300 kompānijas no 30 valstīm. Ar nacionālajiem stendiem izstādē piedalās arī Vācija, Dienvidkoreja, Francija, Čehija.

LETA