Sabiedrība
2009. gada 8. novembris, 21:31

Repšes izvēlētais Finanšu policijas vadītāja amata kandidāts noliedz runas par iebiedēšanu

Jauns.lv

Cilvēks, kuru finanšu ministrs Einars Repše ("Jaunais laiks") gribējis iecelt par Finanšu policijas (FP) šefu bijis Kurzemes nodaļas Finanšu policijas priekšnieks Kaspars Podiņš, kurš noliedz, ka būtu iebiedēts, svētdien vēstī raidījums "Nekā personīga".

Repše toreiz stāstīja, ka runājis ar kandidātu runāja pirms brīvdienām un saņēma nepārprotamu apstiprinājumu, ka viņš piedāvājumu pieņem, bet pēc tam pazudis un Repše apgalvoja, ka viņa kandidāts tika "pamatīgi iebiedēts", pēkšņi pārdomāja un nu baidās pat braukt uz Rīgu.

Neoficiāli zināms, ka viens no Repšes dotajiem uzdevumiem Podiņam bija atbrīvoties no līdzšinējiem Finanšu policijas priekšnieka vietniekiem, to skaitā arī no Izmeklēšanas daļas priekšnieces Ļubovas Švecovas.

Kurzemes reģiona Finanšu policijas šefa Šajā amatā Kaspars Podiņš strādā jau gandrīz astoto gadu. Papildus tam Podiņš no pagājušā līdz šī gada martam piestrādāja Labklājības ministrijā par valsts sekretāra Ringolda Beinaroviča ārštata padomnieku. Saņemot 500 latu algu viņš konsultēja ministriju par nelikumībām nodarbinātības jautājumos, to skaitā dažādu pabalstu izkrāpšanu.

No sarunas kameras priekšā viņš atteicās. Podiņš neskaitāmas reizes atkārtoja, ka lēmumu pieņēmis pats un neviens viņu nav iespaidojis. Plašāk notikušo stāstīt viņš nevēlējās un norādīja, ka nekādu ciemiņu viņam neesot bijis.

Par Podiņa iebiedēšanu šobrīd runā tikai Repše. Kuldīgas finanšu policista telefona zvanu ar atteikšanos no Repšes piedāvājuma saņēma finanšu ministra palīdze Baiba Fromane.

Neoficiāli zināms, ka Repšem esot atstāstīta šāda notikušā versija - uz Kuldīgu liktenīgajās brīvdienās iespējams devies kāds no Finanšu policijas priekšnieka vietniekiem, kuram pēc Podiņa iecelšanas draudētu atlaišana un Podiņu no drosmīgā soļa spējis atrunāt. Vietnieki iebiedēšanas faktu noliedz.

Pēc šī starpgadījuma priekšniecība Finanšu policijā tomēr mainījās. No pirmdienas amatā iecelts līdzšinējais Dzintara Jakāna vietnieks Kaspars Čerņeckis. Tomēr Finanšu policijas vadītāja krēslu viņa priekšgājējs Jānis Kalugins juridiski joprojām nav atstājis. Lai arī ministrija vēstīja, ka viņš pārcelts citā darbā, zināms, ka viņš tajā brīdī bija slims un par savu atstādināšanas likumību sola tiesāties.

BNS