Šlesers mudina koalīcijas partijas gāzt Dombrovska valdību
Politika
2009. gada 14. novembris, 17:23

Šlesers mudina koalīcijas partijas gāzt Dombrovska valdību

Jauns.lv

LPP/LC līderis Ainārs Šlesers atzīst, ka kopā ar tuvāko partneri "Saskaņas centru" esošo valdību nevar gāzt, tāpēc mudina koalīcijas partijas izšķirties par valdības gāšanu. Līdz šīm nav bijis neviena trakā, kas to darītu.

"Mēs ar "Saskaņas centru" nevaram gāzt valdību, bet varam to iniciēt, un par to [valdības krišanu] jāizšķiras koalīcijai.. Šodien ar savu paziņojumu es caur medijiem uzrunāju visas partijas par jaunas valdības veidošanu," Šlesers sacīja žurnālistiem.

Pēc viņa vārdiem, līdz šim koalīcijā esošās partijas nav izšķīrušās par valdības gāšanu, jo "nebija neviena trakā", kas gribētu uzņemties jaunas valdības izveidi. Taču nu šāds cilvēks ir nosaukts, proti, Šlesers.

"Es esmu gatavs uzņemties vadību. Ministru prezidents [ar paziņojumu kongresā] ir informēts, ka es esmu gatavs veidot valdību," klāstīja Šlesers un piebilda, ka tieši premjera partija "Jaunais laiks" "mokās visvairāk".

Uz jautājumu, vai premjeram vajadzētu atkāpties, Šlesers atbildēja: "Ja Ministru prezidents izvērtētu situāciju, viņš varētu kā goda vīrs pateikt, kādā situācijā mēs esam un ka tālāk darbs nav iespējams, un atkāpties. Ja premjers uzskata, ka viņš var tā strādāt, kad katru dienu tiek apšaubīta valdības kompetence, lai turpina strādāt."

LPP/LC līderis apgalvoja, ka līdz šim ne ar vienu partiju nav notikušas sarunas par valdības gāšanu, taču LPP/LC ir gatava veidot valdību kopā ar "Saskaņas centru" un risināt sarunas ar pārējām Saeimā pārstāvētajām partijām, izņemot "tēvzemiešus" un PCTVL.

Atbildot uz jautājumu, vai LPP/LC varētu veidot valdību ar Tautas partiju un Zaļo un zemnieku savienību, kas savulaik gāza Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdību, Šlesers uzsvēra, ka "nākamo valdību ir iespējams izveidot tikai no profesionāļiem" un partijām neesot tik lielas nozīmes. "Problēma ir līderos," viņš piebilda.

LPP/LC līderis vēlreiz atkārtoja, ka jaunajai valdībai jābūt kompaktai, tādēļ ministriju skaits jāsamazina līdz septiņām.

Jau vēstīts, ka Šlesers partijas kongresā sestdien norādīja, ka pēc 2010.gada budžeta pieņemšanas Saeimā ir jāgāž Valda Dombrovska ("Jaunais laiks") vadītā valdība un LPP/LC ir gatava uzņemties tās vadību.

BNS