Sabiedrība
2009. gada 18. novembris, 12:55

Vairāki simti cilvēku noraugās ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa

Jauns.lv

Šodien svinīgo ziedu nolikšanas ceremoniju par godu Latvijas valsts 91.jubilejai pie Brīvības pieminekļa vēroja vairāki simti cilvēku.

Ziedu nolikšanas ceremoniju skatījās pārsvarā vecāka gadagājuma cilvēki, bet uz pasākumu bija ieradušās arī ģimenes ar bērniem un jaunieši.

Daudziem klātesošajiem rokās bija ziedi un cilvēki ziedu nolikšanas ceremonijā raudzījās ar prieku, citiem acīs bija vērojamas arī aizkustinājuma asaras.

Spēlējot Nacionālo bruņoto spēku orķestrim, valsts augstākās amatpersonas nolika ziedus Brīvības pieminekļa pakājē. Kā pirmie ziedus nolikt devās Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) un Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).

Ziedus noliek arī ministri, Saeimas deputāti, diplomātiskā korpusa pārstāvji un citi.

Pēc svinīgās ziedu nolikšanas ceremonijas Valsts prezidents devās apsveicināties ar iedzīvotājiem, kuri bija sapulcējušies, lai noraudzītos ziedu nolikšanā. Zatlers labprāt aprunājās ar klātesošajiem un arī neliedza cilvēkiem kopīgi nofotografēties.

Savukārt liela daļa ceremonijas vērotāju pēc svinīgās daļas devās nolikts ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Kā ziņots, šodien visu dienu Rīgā turpināsies svinīgi pasākumi par godu Latvijas Republikas 91 gada jubilejai.

Latvijas Republika tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī plkst.16 Otrajā pilsētas teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī.

LETA