Sabiedrība
2009. gada 18. novembris, 15:39

Brīvības pieminekļa laukumā no ziediem tiek veidots "mīlestības ceļš"

Jauns.lv

Brīvības pieminekļa laukumā par godu Latvijas valsts 91.jubilejai no ziediem tiek veidots "mīlestības ceļš".

Pēc svinīgās ziedu nolikšanas ceremonijas pie Brīvības pieminekļa par godu Latvijas valsts 91.jubilejai, kurā piedalījās valsts augstākās amatpersonas, ikvienam Latvijas iedzīvotājam un viesim tika dota iespēja nolikt ziedus ne tikai pie Brīvības pieminekļa, bet arī ziedu "mīlestības ceļā" līdz pat Laimas pulkstenim.

Akciju organizē saldumu ražotājs AS "Laima" un ziedus "mīlestības ceļā" cilvēki varēs nolikt līdz pat plkst.17.

Kā novēroja ziņu aģentūra LETA, pēc militārās parādes 11.novembra krastmalā liels skaits cilvēku devās nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa. Ziedus nolika gan vecāka gada gājuma cilvēki, gan bērni un jaunieši.

Netālu no Brīvības pieminekļa esošajās puķu tirgotavās cilvēki stāvēja rindās, lai iegādātos ziedus.

Cilvēki šodien Rīgas centrā bija labā noskaņojumā un lielākoties svētkus baudīja kopā ar ģimenēm un draugiem.

Daļa cilvēku šodien bija izvēlējušies apģērbu un aksesuārus Latvijas karoga krāsās vai ar valsts simboliku.

Kā ziņots, šodien svinīgo ziedu nolikšanas ceremoniju par godu Latvijas valsts 91.jubilejai pie Brīvības pieminekļa vēroja vairāki simti cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Ziedu nolikšanas ceremoniju skatījās pārsvarā vecāka gadagājuma cilvēki, bet uz pasākumu bija ieradušās arī ģimenes ar bērniem un jaunieši.

Daudziem klātesošajiem rokās bija ziedi un cilvēki ziedu nolikšanas ceremonijā raudzījās ar prieku, citiem acīs bija vērojamas arī aizkustinājuma asaras.

Spēlējot Nacionālo bruņoto spēku orķestrim, valsts augstākās amatpersonas nolika ziedus Brīvības pieminekļa pakājē. Kā pirmie ziedus nolikt devās Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) un Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).

Ziedus noliek arī ministri, Saeimas deputāti, diplomātiskā korpusa pārstāvji un citi.

Pēc svinīgās ziedu nolikšanas ceremonijas Valsts prezidents devās apsveicināties ar iedzīvotājiem, kuri bija sapulcējušies, lai noraudzītos ziedu nolikšanā. Zatlers labprāt aprunājās ar klātesošajiem un arī neliedza cilvēkiem kopīgi nofotografēties.

Savukārt liela daļa ceremonijas vērotāju pēc svinīgās daļas devās nolikts ziedus pie Brīvības pieminekļa.

LETA