Politika
2009. gada 19. novembris, 09:02

Šķēle: Jautājums par Dombrovska valdības gāšanu nav darba kārtībā

Jauns.lv

Šīsdienas darba kārtībā nav jautājuma par Valda Dombrovska (JL) valdības gāšanu, intervijā "Latvijas Avīzei" saka Tautas partijas (TP) dibinātājs Andris Šķēle.

"Ja viņš Latvijas valsts vārdā izsniedzis konkrētus solījumus, ja izvēlējies šādu tā saukto valsts glābšanas plānu un pašlaik notiek budžeta apstiprināšanas process, tad viņam jāļauj paša rakstīto vēstures lapu arī pāršķirt. Kaut arī daudz kam piekrist nevaru. Tālāk lūkosim, kuras lietas ir jālabo, bet kuri risinājumi varbūt nostrādās sekmīgi," saka Šķēle.

Šķēle atzīst: ja Dombrovskis vēlēsies ar viņu tikties kā TP priekšsēdētāju, tad noteikti runās ar viņu. "Man ir, ko viņam teikt un daudz ko jautāt," atzīst Šķēle.

TP politiķis domā, ka koalīcijas padomi apmeklēs, kad būs risināmi kādi ļoti principiāli jautājumi.

Kā atzīst Šķēle, par ministra krēsla ieņemšanu viņš nav domājis. "Nekad neesmu noliedzis, ka, pastāvot noteiktai situācijai, esmu gatavs kļūt par Ministru prezidentu, taču šiem apstākļiem ir jāizveidojas. Tagad esam tādā duālā stāvoklī – nedrīkstam kādu sīkumu dēļ visu valdību pakļaut demisijas riskam. Tajā pašā laikā nepieteikt un nemēģināt vērst par labu lietas ekonomikā, paraujoties malā, sak, lai atbildīgie dara - arī būtu nepareizi," saka Šķēle.

Viņš domā, ka cilvēkiem, kuri joprojām bauda Valsts prezidenta uzticību - un Ministru prezidents acīmredzot tāds ir - ir jāļauj nest atbildības nastu.

"Drīzāk pat nāksies uzpasēt Dombrovska valdību, lai tā šogad nekrīt. Lai nekarājas tik nepārliecinoši kā pēdējās rudens lapas," saka Šķēle.


LETA