Policijas iecirkņus apciemo „dīvainas” sievietes
112
2009. gada 23. novembris, 21:10

Policijas iecirkņus apciemo „dīvainas” sievietes

Jauns.lv

Policistus pagājušās nedēļas nogalē pārsteidza vairākas sievietes. Izrādās, ka šīs „jautrītes” pašas bija ieradušās kārtības sargu kabinetos, lai saņemtu pelnīto sodu.

Valsts policija nespēj tikt galā ar piedzērušu sievieti

Piektdien, 20. novembrī gaišā dienas laikā pa Valsts policijas Ogres iecirkni „pastaigājās” kāda 1982. gadā dzimusi ogrēniete trīs promiļu lielā reibumā. Viņa pamanījās ne tikai pamatīgi iztraucēt policijas darbību, bet pat iemaldījās Valsts policijas priekšnieka kabinetā un mēģināja ar viņu pārmīt pāris vārdu.

Valsts policistiem tā apnika piedzērušās sievietes uzmācība, ka viņi nolēma no tās “likumīgi” atbrīvoties. Tā kā viņi paši droši vien nespēja tikt galā ar par mēru „iesvilpušo” apmeklētāju, tad glābiņu meklēja pie saviem kaimiņiem – pašvaldības policijā.

Pašvaldības policijas darbinieki saņēma piektdienas pusdienlaikā saņēma palīgā saucienu no Valsts policijas dežuranta, kurš lūdza valsts iestādi atbrīvot no „jautrās personas”.

Pašvaldības policisti atsaucās savu kolēģu izmisīgajam aicinājumam un “jautrīti” aizveda uz savu dežūrdaļu, kur noskaidrojās, ka sieviete pēdējo divu gadu laikā jau desmit reizes ir izdarījusi likumpārkāpumus, pie tam četras reizes viņai jau bija sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Šoreiz viņai sastādīja kārtējo – jau piekto šāda veida protokolu. Pēc protokola sastādīšanas, policisti sievieti palaida brīvestībā – uz mājām.

Kazahiete policijas iecirknī „iebrauc” ar zagtu divriteni

Savukārt Jelgavas pašvaldības policisti pārsteigumu piedzīvoja svētdienas, 22. novembra vakarā, kad policijas iecirknī uz zagta velosipēda no Zaļenieku pagasta ieradās kāda jauniete. Viņa policistiem lūdza naktsmājas, jo viņai nav naudas ne iztikai, ne naktsmājām, kā arī nav kur dzīvot.

Policisti noskaidroja, ka jauniete tomēr nav no Zaļeniekiem, bet gan no tālās Kazahstānas. “Municipāļi” ātri vien tika vaļā gan no velosipēda, gan no kazahietes. Divriteni viņi atdeva Valsts policijai, bet sievieti - Valsts imigrācijas dienestam.

Elmārs Barkāns