Mūrniece ķeras klāt automašīnu zagļiem un Ķengaraga policijai
112
2009. gada 24. novembris, 11:15

Mūrniece ķeras klāt automašīnu zagļiem un Ķengaraga policijai

Jauns.lv

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece zibenīgi noreaģējusi uz kāda amatiera nofilmētajiem kadriem par nepārtrauktajiem automašīnu apzagšanas gadījumiem Ķengaragā.

Ministre uzdevusi Valsts policijas priekšniekam Valdim Voinam izvērtēt VP Rīgas reģiona pārvaldes Ķengaraga iecirkņa darbu cīņā ar noziedzniekiem un nodrošināt policijas patruļdienesta darbību riska rajonos, par kuriem saņemts ievērojams skaits iedzīvotāju iesniegumu saistībā ar automašīnu apzagšanu un aizdzīšanu, ziņo LETA.

Mūrniece reaģējusi uz raidījuma "Nekā personīga" sižetu par Ķengaraga iedzīvotāju, kurš ar videonovērošanas aparatūras palīdzību regulāri fiksē automašīnu zagļu darbošanos.

"Esmu uzdevusi izvērtēt policijas rīcību, lai atklātu nofilmēto auto zagļu identitāti, jo situācijā, kad pieejami tik kvalitatīvi videoieraksti, kuros labi redzamas noziedznieku sejas, nav saprotams, kāpēc šie cilvēki vēl nav aizturēti un automašīnu apzagšanas vēl aizvien turpinās. Turklāt, ja zādzības notiek ilgstoši zināmā vietā, policijas pienākums ir riska vietās regulāri patrulēt," uzsver iekšlietu ministre.

Mūrniece atzīst, ka pēdējā laikā arvien vairāk tiek saņemti iedzīvotāju ziņojumi par policijas bezdarbību un atteikšanos palīdzēt. Turpmāk ministre pastiprināti pievērsīšot uzmanību šiem gadījumiem, un par katru no tiem, kas nonāks viņas redzeslokā, tiks prasīti VP paskaidrojumi un gaidīta aktīva rīcība, lai šie gadījumi tiktu atrisināti.

Kasjauns.lv/Video: TV3 raidījums „Nekā personīga”