Zatlers Ziemassvētkos nosūtīs 1310 apsveikuma kartītes
Politika
2009. gada 29. novembris, 15:43

Zatlers Ziemassvētkos nosūtīs 1310 apsveikuma kartītes

Jauns.lv

Šogad Valsts prezidents Valdis Zatlers 18.novembrī izsūtījis 1000 apsveikuma kartītes, bet Ziemassvētkos plānojis nosūtīt 1310 apsveikuma kartītes.

Valsts prezidenta kancelejai šogad vidēji viena tipogrāfiski iespiesta 18.novembra un Ziemassvētku apsveikuma kartīte izmaksājusi 0,31 latu.

Šogad Valsts prezidents Valdis Zatlers 18.novembrī izsūtījis 1000 tipogrāfiski iespiestas apsveikuma kartītes, bet Ziemassvētkos plānojis nosūtīt 1310 apsveikuma kartītes. Tās izmaksāja 736 latus, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa aģentūrai LETA sacīja, ka taupības nolūkos valsts pirmā persona valsts svētkos nosūtījusi arī 2000 elektroniskus apsveikumus un aptuveni tikpat lielu skaitu plāno nosūtīt arī Ziemassvētkos. Elektroniski sūtītas vizuāli tieši tādas pašas apsveikuma kartītes kā tipogrāfiski izgatavotās.

Prezidents apsveikumus 18.novembrī sūtījis amatpersonām, iestāžu vadītājiem, izglītības iestādēm, pašvaldībām, kultūras iestādēm, nevalstiskajām organizācijām, mūsu diplomātiem ārvalstīs, lielākajiem uzņēmumiem u.c. Uz Ziemassvētkiem apsveikumus no valsts pirmās personas saņems vēl plašāks cilvēku loks, tostarp arī ārvalstu kolēģi.

Lai nodrošinātu apsveikumu tipogrāfisku iespiešanu, Prezidenta kanceleja veica iepirkuma procedūru. No četriem saņemtajiem piedāvājumiem darbu veikšanai tika izraudzīts SIA "McĀbols poligrāfija".

Papildu par 261 latu "McĀbols poligrāfija" nodrošināja Valsts prezidenta kanceleju arī ar 400 18.novembra svētku programmām.

Kopumā šogad tipogrāfiski iespiestās 18.novembra un Ziemassvētku apsveikuma kartītes, kā arī valsts svētku programmas Valsts prezidenta kancelejai izmaksāja 998 latus, ieskaitot PVN.

Kā ziņots, šonedēļ Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) nācis klajā ar aicinājumu visām valsts un pašvaldību iestādēm Ziemassvētku un Jaunā gada apsveikumus sūtīt elektroniski, maksimāli ierobežojot poligrāfisku kartīšu izgatavošanu un to sūtīšanu pa pastu.

Viņš norāda, ka tādējādi tiktu taupīti valsts budžeta līdzekļi. Pats Dombrovskis šajā gadā poligrāfiski izgatavotas apsveikumu kartītes nosūtīs tikai ārvalstu valdību vadītājiem un diplomātiskajam korpusam Latvijā.

Ministru prezidenta apsveikumiem Valsts kanceleja iegādāsies poligrāfiski izgatavotas apsveikuma kartītes par 160 latiem kopsummā, pērkot tās no labdarības portāla "eurika.lv". Par apsveikumu kartītēm iemaksātos līdzekļus portāls ziedo, palīdzot bērniem, kas nonākuši reanimācijā.

LETA/Foto:LETA