Jurkāns: Zatlers jaunas valdības veidošanu var uzticēt Šķēlem
Politika
2009. gada 1. decembris, 08:55

Jurkāns: Zatlers jaunas valdības veidošanu var uzticēt Šķēlem

Jauns.lv

Tautas partija nopietni "atvēzējusies" pārņemt varu. Ja Valdi Dombrovski gāzīs smalkjūtīgi, prezidents Valdis Zatlers var jaunās valdības veidošanu uzticēt Andrim Šķēlem.

Intervijā "Latvijas Avīzē" bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns pauž domu, ka, vērojot neseno Tautas partijas kongresu, radies iespaids, ka "oranžie mēģina rādīt sabiedrībai savu varēšanu. Šķēle - smagsvars. Dodiet tam varu, un viņš izvilks".

Runas par to, ka Zatlers ir Šķēles parādnieks par tikšanu prezidenta amatā apgrozībā ir jau sen. Vai tiešām prezidents par premjeru var izvēlēties Šķēli?

Jurkāns pieļauj, ka tas var notikt, ja Dombrovski gāzīs smalkjūtīgi. „Tas viss jādara ātri, kamēr KNAB atkal neuzrok kādu nesmukumu. Līdz pavasarim jāsameklē jauns ģenerālprokurors. Dzīvot zem Damokla zobena ir kaitīgi veselībai. Šai šķībajā un ķildīgajā laikmetā tas patiešām var kādam uzkrist uz galvas.?"

Runājot par Šķēles izredzēm, Jurkāns atzīst: "Es domāju, ka viņa runa daudziem iedūrās smadzenēs un sirdī. Varētu pat teikt, ka daudzi viņā mēģina saskatīt Kārli Ulmani. Katrā gadījumā kongresā viņš trāpīja gandrīz desmitniekā. Rodas iespaids, ka šodien Šķēle spēlē Kārli Ulmani. Bet daudz cietāk vārītu. "Oranžie" ierindnieki staro - vadonis ir atgriezies. Nu [Aināram] Šleseram nopietns konkurents, kas var atsist apetīti uz ministrēšanu."

10.Saeimas vēlēšanās pēc Jurkāna ieskatiem "Saskaņas centrs" varētu savākt 30 vietas. Otrie varētu būt "zemnieki", ja zobens neuzkritīs. Vienotība ar labi pārbaudītu un aizlienētu saukli "Latvieti, nepadodies!" būs pieklājīgi pārstāvēta 10.Saeimā. Ja "oranžie" drīz pārņems varu, problēmas varētu būt "mācītājiem". Bet gan jau dievticīgie un lētticīgie saziedos tik daudz, ka grēks būs neiekļūt. Apmēram tā."

Kasjauns.lv,/Foto:LETA