Sabiedrība
2009. gada 11. decembris, 21:15

Zatlers ar 20 ģimenēm nākamnedēļ pie Rīgas pils iedegs Ziemassvētku egli

Jauns.lv

Nākamnedēļ, 15.decembrī, Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri aicinājuši 20 ģimenes no Latvijas pilsētām un novadiem iedegt Rīgas pils Ziemassvētku egli.

Jau tradicionālajā Ziemassvētku egles iedegšanas pasākumā piedalīsies tās stiprās, kuplās un radošās ģimenes, kuras šogad pelnījušas īpašu sabiedrības cieņu un uzmanību. Tās pēc Valsts prezidenta aicinājuma izvirzīja Latvijas Pašvaldību savienība.

Ģimenēs ir no diviem līdz 11 bērniem, tajā skaitā aizbildnībā esoši un audžubērni, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Piedalīties svinīgajā pasākumā Rīgas pilī aicināta Dovgiallo ģimene no Ciblas novada, Dudu ģimene no Skrundas novada, Dzierkalu ģimene no Rīgas, Ermansonu ģimene no Jaunjelgavas novada, Freimaņu ģimene no Auces novada, Gavaru ģimene no Apes novada, Gribustu ģimene no Rēzeknes novada, Grīšļu ģimene no Gulbenes novada, Indriksonu ģimene no Liepājas, Jasinsku ģimene no Līvānu novada, Jēgermanu ģimene no Talsu novada, Kužu ģimene no Saldus novada, Lociku ģimene no Daugavpils novada, Manguļu ģimene no Ogres novada, Medņu ģimene no Valmieras, Mežkazu ģimene no Rundāles novada, Ozolu ģimene no Jelgavas, Precinieku ģimene no Olaines novada, Šulcu ģimene no Jaunpils novada un Vītolu ģimene no Madonas novada.

Ziemassvētku egli pie Rīgas pils ģimenēm, rīdziniekiem un pilsētas viesiem dāvina "Latvijas Valsts meži", bet "Zaļās karotītes" produktu ražotāji ģimenēm būs sarūpējuši īpašu Ziemassvētku torti. Rupjmaizes tortes gatavošana pēc īpaši egles iedegšanas pasākumam izstrādātas receptes notiek maizes ceptuves "Lāči" saimnieka Normunda Skauģa vadībā, un tās izejvielās izmantoti kvalitatīvie "Zaļās karotītes" produkti.

Ģimenēm tiks pasniegtas arī citas "Zaļās karotītes" sarūpētās dāvanas. Savukārt Latvijas pasts katrai ģimenei pasniegs Ziemassvētku pastmarku un aplokšņu komplektu, kas izdotas par godu Ziemassvētku egles rotāšanas tradīcijas Rīgā 500.gadadienai šajā gadu mijā.

Pasākuma norises laikā paredzēts muzikāls priekšnesums Rīgas pilī un egles iedegšana Pils laukumā aptuveni plkst.20.30.

LETA