Sabiedrība
2009. gada 21. decembris, 16:39

Pensiju izmaksāšanai bez ierobežojuma nepieciešami 100,8 miljoni latu

Jauns.lv

Lai no nākamā gada izmaksātu pensijas bez ierobežojuma, nepieciešami 100,8 miljoni latu. To šodien preses konferencē sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Savukārt, lai izmaksātu šogad ieturēto pensiju daļu, nepieciešami vēl 83 miljoni latu, teica ministrs.

Augulis šodien žurnālistiem uzsvēra, ka līdz 1.martam tiks sagatavots precīzs priekšlikumu plāns ar piedāvājumu, kā tiks atmaksāta ieturētā pensiju daļa. Ministrs pieļāva, ka, iespējams, tiks piedāvāts variants, ka ieturētā summa vispirms tiks atmaksāta vecāka gadagājuma pensionāriem.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) preses konferencē paziņoja, ka valdība Satversmes tiesas (ST) spriedumu pildīs.

Viņš uzsvēra - kolīdz tiks saņemti precīzi Labklājības ministrijas aprēķini, Finanšu ministrija uzsāks sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem par iespējamiem risinājumiem. Pēc premjera teiktā, lielākā problēma būs tā, vai šis nepieciešamais finansējums nepalielinās iepriekš noteikto budžeta deficīta apmēru, kas Latvijai ir jāievēro.

Daļu no papildus izdevumiem varētu segt uz budžeta deficīta rēķina, tomēr jau tagad esot skaidrs, ka daļu var nākties kompensēt uz izdevumu samazināšanas rēķina.

LETA jau ziņoja, ka ST šodien pilnībā apmierināja pensionāru prasības un atzina par neatbilstošu pamatlikumam pensiju samazinājumu par 70% strādājošajiem pensionāriem un pensiju samazinājumu par 10% nestrādājošajiem pensionāriem.

LETA