Sabiedrība
2009. gada 27. decembris, 14:14

Bez elektrības joprojām aptuveni divi tūkstoši "Latvenergo" klientu

Jauns.lv

Elektrības padevi izdevies atjaunot lielākajai daļai mājsaimniecību, tomēr bez elektrības Latgales pusē joprojām ir aptuveni 2000 "Latvenergo" klientu.

Uzņēmuma pārstāvis Andris Siksnis aģentūrai BNS atzina, ka svētdienas rītā elektroapgāde joprojām nav nodrošināta aptuveni diviem tūkstošiem klientu, galvenokārt Ludzas un Krāslavas apkārtnē, kā arī atsevišķās vietās Rēzeknē, Daugavpilī un Preiļos. Tomēr viņš uzsvēra, ka tas nenozīmē tikpat lielu skaitu ģimeņu, kurām nāktos vadīt laiku bez elektrības, jo liela daļa no šiem diviem tūkstošiem ir dažādi objekti, tostarp garāžas un vasarnīcas.

"Cilvēki strādā ļoti intensīvi, viss iespējamais tiek darīts, un situācija ir normalizējusies," norādīja Siksnis, piebilstot, ka arī laikapstākļi ir salīdzinoši normāli. Vienīgais, kas "Latvenergo" brigādēm patlaban traucē, ir slidenie ceļi, kas neļauj pārvietoties ātri un līdz ar to grūtāk ir sasniegt tālākus objektus.

Jau vēstīts, ka vēl sestdienas rītā galvenokārt Latgales pusē bez elektrības bija apmēram 18 tūkstoši mājsaimniecību, tomēr jau līdz vakaram lielāko daļu bojājumu izdevās novērst.

Elektroenerģijas piegāde sniega dēļ bija traucēta jau vairākas dienas.

BNS