112
2010. gada 18. janvāris, 14:04

Lētticīga tirdzniecības kioska darbinieka dēļ izkrāpj 500 latu

Jauns.lv

Kāda visai lētticīga tirdzniecības kioska darbinieka rīcība ļāvusi kādam krāpniekam no kioska Rīgā visai vieglā veidā izkrāpt 500 latu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, 15.janvārī uz kādu kiosku piezvanījis vīrietis, un kioska darbinieks viņu uztvēris kā īpašnieku. Svešinieks vaicājis, cik kasē atrodas naudas, uz ko darbinieks arī atklāti atbildējis, piebilstot, ka pēc desmit minūtēm gaidāma inkasācija.

Pēc neilga brīža kioskā ienācis kāds vīrietis, pagaidījis, kad darbinieks apkalpos pircējus, un sacījis, ka inkasēs naudu. darbinieks prasījis pretim kvīti, taču svešais teicis, ka šoreiz būs balta lapa, ko parakstīs un vēlāk dokumenti tikšot sakārtoti. Kioska darbinieks nelabprāt, taču noticējis. Svešais paņēmis 500 latu un pazudis.

Kioska darbinieks pēc kāda laiciņa zvanījis īpašniekam, vaicājot, kur atrodas šī baltā lapa un vai viss ir nokārtots. Taču kioska īpašnieks par balto lapu neko nav zinājis, un tikai tad atklājies, ka, acīmredzot, notikusi krāpšana.

Par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess. Pildava piebilda, ka līdzīga veida krāpšana Rīgā reģistrēta arī pirms vairākiem mēnešiem.

LETA

Tēmas