Sabiedrība
2010. gada 29. janvāris, 13:15

Sieviete savam pāriniekam mēģina piegādāt narkotikas, paslēpjot tās intīmās vietās

Jauns.lv

Kāda sieviete, pret kuru dažādos Rīgas policijas iecirkņos par zādzībām uzsākti jau pieci kriminālprocesi, vakar atkal iekūlusies jaunās nepatikšanās - viņa savam pāriniekam, kurš atrodas cietumā, mēģinājusi piegādāt narkotikas. Turklāt apreibinošās vielas bija paslēptas intīmās vietās.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, 1978.gadā dzimusī sieviete vakar pati bija ieradusies Brasas iecirknī, lūdzot satikties ar savu pārinieku kādas zādzības izdarīšanā, kurš uz policijas iecirkni bija atvests no Brasas cietuma, lai veiktu ar viņu procesuālās darbības kriminālprocesā par kāda dzīvokļa apzagšanu šā gada janvārī. Acīmredzot vīrietis no cietuma jau bija sazinājies ar šo sievieti.

Policijai tas viss šķita nedaudz aizdomīgi, un pēc operatīvās informācijas saņemšanas tika nolemts sievieti pārbaudīt. Atklājās, ka viņa savās intīmajās ķermeņa vietās bija paslēpusi 25 psihotropu vielu saturošas tabletes, 7,09 gramus metaamfetamīna un 1,14 gramus heroīna un metadona sajaukuma.

Pret sievieti sākts jauns, jau sestais kriminālprocess - par neatļautu narkotisko vielu glabāšanu. Šodien policija aizturēto sievieti vedīs uz tiesu, lai lūgtu viņai piemērot apcietinājumu. Saistībā ar iepriekš uzsāktajiem kriminālprocesiem sievietei apcietinājums neesot piemērots, jo viņai ir divi bērni, taču, pēc policijas rīcībā esošās informācijas, viņa savas atvases tāpat pati neaudzinot. Par šo situāciju arī tikšot informēta bāriņtiesa.

Narkotikas sieviete mēģinājusi piegādāt vīrietim, ar kuru šomēnes kopā viņa bija apzagusi kādu Brasas iecirkņa teritorijā esošu dzīvokli. Dzīvokļa saimnieks bija ieradies mājās, bet ieraudzījis atlauztas dzīvokļa durvis. Pasaucis kaimiņu, abi sadzirdējuši, ka iekšā notiek rosība. Abi nolēmuši rīkoties un pašu spēkiem zagļus aizturēt, taču vīrietis izlecis pa otrā stāva logu un aizbēdzis. Sievieti izdevies aizturēt. Nedaudz vēlāk vīrieti gan aizturēja kolēģi no Centra iecirkņa.

LETA