Maskavā bojā gājis skandalozais uzņēmējs Raitis Gailis
Sabiedrība
2010. gada 5. februāris, 16:24

Maskavā bojā gājis skandalozais uzņēmējs Raitis Gailis

Jauns.lv

Kā ziņo kasjauns.lv avoti, naktī no 1. uz 2. februāri Maskavā bojā gājis savulaik skandalozais latviešu uzņēmējs Raitis Gailis. Viņu notriekusi automašīna.

Neoficiāla informācija liecina, ka Gailis naktī devies mājās un šķērsojis kādu no Krievijas galvaspilsētas platajām ielām (Rjazaņas prospektu), kur viņu notriekusi automašīna.

Kādreizējais Gaiļa biznesa partneris Māris Bensons kasjauns.lv teica, ka ir par 80% pārliecināts, ka Maskavā tik tiešām ir gājis bojā Raitis Gailis. Oficiāli Bensons šo informāciju nevar apliecināt, jo nav saņēmis ne oficiālu nāves fakta apliecinājumu, ne bijis Maskavā uz līķa atpazīšanu. Tomēr viņam esot zināms, ka Maskavā notriektais un bojāgājušais cilvēks ir atpazīts kā Raitis Gailis.

Krievu mediji ziņo, ka Gailis atpazīts tikai šodien, līdz šim viņa mirstīgās atliekas tika uzskatītas kā neidentificētas.

Saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju Gailis tiks kremēts Maskavā, taču apglabāts Latvijā.

Raitis Gailis uzņēmējdarbību sāka 1994.gadā kā firmas "Mūsa Motors" īpašnieks, liecina LETA arhīvs. 1995.gadā viņš kļuva par AS "Latvijas Depozītu banka" akcionāru, bet pēc bankas bankrota aizbrauca uz Krieviju. Prokuratūrā tika nodots iesniegums, pēc kura tika ierosināta krimināllieta par krāpšanu lielos apmēros, kuru it kā izdarījis Gailis, tomēr viņam apsūdzību neuzrādīja.

Agrāk presē izteiktas aizdomas par Gaiļa sadarbību ar VDK. Kopš 1996.gada Gailis nodarbojās ar biznesu Krievijā. 1998.gadā žurnāls "Klubs" Gaili minēja Latvijas 100 miljonāru sarakstā.

1999.aprīlī Gailis Latvijas preses ziņojumos parādās kā persona, kas piedalījās kontaktu veidošanā starp Novgorodas apgabala gubernatoru un Latviju par iesaistīšanos ES Ziemeļu dimensijas projektā.

Pērnā gada decembra vidū britu prese ziņoja, ka 52 gadus vecais uzņēmējs Raitis Gailis stājies tiesas priekšā par to, ka iekaustījis savu bijušo sievu Vitu Kokoreviču. Par to viņam piesprieda trīs mēnešu nosacītu sodu.   

Elmārs Barkāns /Foto: AFI


Tēmas