Sabiedrība
2010. gada 13. februāris, 18:01

Eiropas Parlamenta grupas vadītājs Dauls atzinīgi vērtē Dombrovska darbu

Jauns.lv

Šodien partijas "Jaunais laiks" (JL) kopsapulces dalībniekiem video uzrunā atzinīgus vārdus Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) darbībai veltīja lielākās Eiropas Parlamenta (EP) grupas vadītājs Džozefs Dauls.

Dauls augstu novērtē Dombrovska sasniegumus, kā arī JL paveikto Latvijas labā, jo JL pagājušajā gadā bija jāuzņemas atbildība par valsti, kad tā bija nonākusi krīzes situācijā, aģentūru LETA informēja Eiropas Tautas partijas grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks Ģirts Salmgriezis.

"Jūs kopā ar saviem kolēģiem Latvijas valdībā spējāt novērst valsts bankrotu un rast risinājumus turpmākajai nākotnei. To parāda arī nesenais Eiropas Komisijas ziņojums par Latvijas valsts budžetu, kurā norādīts, ka Latvija ir rīkojusies efektīvi, samazinot izdevumus un mēģinot novērst pārmērīgo budžeta deficītu," uzsvēra Dauls.

Politiķis uzskata, ka Dombrovskis ir ieguvis autoritāti starptautiskajā sabiedrībā. "Pirms gada, kad mūsu bijušais kolēģis, EP deputāts Dombrovskis kļuva par Latvijas premjerministru, mēs žurnālistiem teicām, ka viņam pieder simtprocentīgs Eiropas Tautas grupas atbalsts. Arī šodien mēs sākām, ka ministru prezidents var rēķināties ar mūsu atbalstu, jo mēs augstu novērtējam gan viņa, gan JL darbus," apgalvoja Dauls.

Savā uzrunā Dauls pieminēja arī gaidāmās Saeimas vēlēšanas, kad politiķiem ar saviem darbiem, idejām un programmām būs jāiegūst uzticība no saviem vēlētajiem. Viņš pauda pārliecību, ka JL ir spēcīgas idejas un vīzija gan par Latvijas, gan Eiropas Savienības (ES) attīstību. Par to Dauls ir pārliecināts, jo EP strādā kopā ar Krišjāni Kariņu, kurš ir Eiropas Tautas partijas grupas Latvijas delegācijas vadītājs.

Savā uzrunā Dauls novēlēja Dombrovskim vadīt Latvijas valdību arī pēc Saeimas vēlēšanām.

Eiropas Tautas partijas grupa ir lielākais un ietekmīgākais politiskais spēks EP, kurā darbojas 265 labēji centriskie deputāti no 26 ES dalībvalstīm. Frakcijā strādā gan JL, gan "Pilsoniskās savienības" deputāti, kuri ievēlēti EP.

Kā ziņots, šodien Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē notiek partijas "Jaunais laiks" (JL) kopsapulce.

Kopsapulcē JL biedri balsos par partijas dalību apvienībā "Vienotība", kā arī ievēlēs partijas valdes un domes priekšsēdētājus, valdi, Ētikas komisijas un Revīzijas komisijas locekļus.

Kopsapulces dalībnieki tiks iepazīstināti ar apvienības "Vienotība" statūtu un programmas pamatprincipiem.

Kopsapulcē piedalīties aicināti arī partiju "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai" pārstāvji, laikraksta "Diena" ilggadējā galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte un citi viesi.

LETA