"Gucci" Latvijā uzņēmusi reklāmu
Sabiedrība
2010. gada 13. februāris, 22:31

"Gucci" Latvijā uzņēmusi reklāmu

Jauns.lv

Interneta lietotāji visā pasaulē sākuši apbrīnot pirms pusotra gada Latvijā filmētu itāļu modes nama „Gucci” reklāmu. Tiek apspriesta ne tikai reklāmas klipa filmēšanas tehnoloģija, bet arī tā gaumīgums un izsmalcinātība.

Pirms pusotra gada Latvijā netālu no Rīgas kādā kviešu laukā tika uzņemta „Gucci” jaunā parfīma „Flora by Gucci” reklāma. Kāda sociālā tīkla livejournal.com lietotāja par to šonedēļ rakstīja: „Ir!!! Ir pasaulē reklāmas rullīši, kurus gribas skatīties nepārtraukti. Ģeniāli!” Kaut arī kopš reklāmas uzņemšanas ir pagājis krietns laiks, par to vēl joprojām jūsmo reklāmas kino gardēži, par ko var spriest pēc interneta lietotāju intereses. Latvijā šis reklāmas klips gan nav bieži izrādīts.

„Flora by Gucci” reklāmas filmēšanas aizkulises:

„Flora by Gucci” smaržas, kas iedvesmota ar ziedu motīviem un pārsvarā domāta jaunajām pircējām, reklāmas filmēšanā piedalījās internacionāla kompānija, kas izmantoja oriģinālus, bet ģeniāli vienkāršus filmēšanas trikus.

Latviju kā filmēšanas vietu itāļu modes nams „Gucci” izvēlējās tādēļ, ka te vasaras vidū Saules gaisma spīd 17 stundas, bet saulriets vērojams apmēram četras stundas, kā arī apbrīnojamo ainavu dēļ. Latvijas Saules gaismas un dabas ainavu neatkārtojamo krāšņumu izteic tas, kā saulrieta laikā uz debess sarkanā fona meitenes kleita zaigo gaismas staros.

Reklāmas filmēšana notika četras dienas, kuru laikā kviešu laukā pie labības vārpām piesēja ap 38 000 no Ķīnas ievesto mākslīgo ziedu, reklāmas galveno varoni – Austrālijas modeli Abbey Lee Kershaw virs lauka šūpoja šūpolēs un to visu „appūta” ar milzīgiem fēniem, tā radot spirdzinošu vēsmas sajūtu, kas jāreprezentē parfīmam „Flora by Gucci”, kura aromātu „Gucci” parfimēri izveidojuši komplicējot virkni brīnišķīgu ziedu smaržu – citrusu, peonijas, osmantusa, rozes, pačūlijas, sandalkoka...

Savukārt “Flora by Gucci” reklāmas kampaņu iedvesmoja gandrīz 45 gadus vecs notikums. 1966. gadā modes nams „Gucci” Monako princesei izveidoja zīda šalli ar ziedu motīviem. Nu šo ziedu motīvu „ielika” Latvijā filmētās reklāmas pamatā.

„Flora by Gucci” reklāmas klips:

Elmārs Barkāns