Sabiedrība
2010. gada 10. marts, 18:09

Tautas partija pieprasa neatlikumu tikšanos ar premjeru, solot politisku stabilitāti

Jauns.lv

Tautas partija (TP) pieprasa neatlikumu tikšanos ar premjeru Valdi Dombrovski (JL), lai pārrunātu valstī neatliekami risināmos jautājumus, šodien pēc TP sanāksmes žurnālistiem pastāstīja TP līderis Andris Šķēle.

"Politisko stabilitāti mēs garantējam. Mums nav sliktu nodomu pret Dombrovski," teica Šķēle, "mēs esam pārliecināti, ka premjers alkst tikties ar TP."

Šķēle joprojām neatklāja jautājumus, par kuriem plāno runāt ar premjeru, tikai norādīja, ka saruna plānota par daba vietu radīšanu un tautsaimniecības stimulēšanu.

Ja ziņots, ka šopēcpusdien TP biedri pulcējās uz TP Saeimas frakcijas valdes un padomes paplašināto sēdi.

Neoficiāli izskanēja, ka Šķēle vēlas nākt klajā ar paziņojumu, jo viņam šonedēļ tikšanos atteicis Dombrovskis, un tā vietā, lai runātu par sadarbību valstij svarīgu jautājumu risināšanā, TP uzdāvināta "muļķīga glezna", noskaņu TP atklāj kāds tās biedrs.

Kā šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents, tikšanās ar Šķēli ir pārcelta uz nākamo nedēļu.

Dombrovskis nevēlējās komentēt publiski izskanējušos izteikumus, ka vakar viņš šo tikšanos atcēlis, jo tādējādi vēloties sodīt TP par viņu vienošanos ar opozīciju jautājumā par pievienotās vērtības nodokļa viesnīcām samazināšanu un likt TP pagaidīt. "Negribētu nodarboties ar šāda veida spekulācijām. Nākamnedēļ šāda tikšanās notiks," sacīja Dombrovskis.

Jau ziņots, ka TP, bloķējoties ar opozīciju, Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēdē konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā par pievienotās vērtības nodokli, kas paredz samazinātas likmes piemērošanu tūrisma pakalpojumiem.

LETA