Šlesers: drīz politikā iesaistīsies daudzi darba devēji un uzņēmēji
Politika
2010. gada 11. marts, 08:38

Šlesers: drīz politikā iesaistīsies daudzi darba devēji un uzņēmēji

Jauns.lv

Politikā ir sākusies pilnīgi jauna kustība, - politikā ienāks jauni, līdz šim ar to nesaistīti cilvēki. Lēmums esot pieņemts. Tuvākajā laikā sabiedrība šo cilvēku vārdus uzzinās.

Ja

Tautas partija (TP) un LPP/LC spēs iekļauties šajā kustībā, varēsim runāt par iespēju darboties kopā uz Saeimas vēlēšanām, - šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Rīgas vicemērs, LPP/LC vadītājs Ainārs Šlesers.

Šlesers sacīja, ka līdz šim ir notikušas abu partiju sarunas, ir panākta vienošanās par zināmu sadarbību Saeimā atsevišķos konkrētos jautājumos, kas veicinātu ekonomikas attīstību, piemēram, par uzturēšanās atļaujām trešo valstu pilsoņiem un par pievienotās vērtības nodokļa likmes samazināšanu tūrisma un ēdināšanas jomā.

Kā uzsvēra Rīgas vicemērs, pirmie soļi abu partiju sadarbībā bijuši veiksmīgi, atliek vienoties, ko vēl mēs kopā varam paveikt pusgada laikā līdz Saeimas vēlēšanām.

Šlesers norādīja, ka jautājums par konsolidāciju "ir uzstādīts nepareizi pēc būtības", - tuvākajā laikā daudzi darba devēji, uzņēmēji paziņos par iesaistīšanos politikā.

"Ir sākusies ļoti nopietna kustība. Tuvāko nedēļu laikā sabiedrība uzzinās, kuri uzņēmēji plāno ienākt politikā. Lēmums jau ir pieņemts, bet tas publiski vēl nav izskanējis.," atkārtoja Šlesers un piebilda, ka "tas ietekmē to lielo konsolidāciju".

Pēc Šlesera teiktā, ja TP vēlēsies un spēs iekļauties šajā jaunajā kustībā, varēs runāt par partiju apvienošanos. "Es kā partijas priekšsēdētājs esmu gatavs atbalstīt šo kustību, kas beigsies ar lielu apvienību. Jautājums, vai arī mana partija spēs iekļauties šajā kustībā," piebilda vicemērs.

Salīdzinot ar jaundibināto partiju apvienību "Vienotība", šī jaunā kustība, pēc Šlesera teiktā, būšot daudz atvērtāka. Viņš uzskata, ka Latvijā pašlaik ir nepieciešams radīt situāciju, kurā iedzīvotājiem nebūtu grūti izdarīt izvēli par labu vienam vai otram politiskajam spēkam.

Būtu apsveicami, ja Latvijā "partiju kļūtu mazāk", sacīja Šlesers un kā veiksmīgu partiju apvienošanās piemēru vienā politiskajā spēkā minēja Rīgas domi, kur neesot bijis "neviens kašķis". "Cilvēkiem ir lieliska iespēja salīdzināt partiju darbību Rīgas domē un valdībā," piebilda LPP/LC vadītājs.

Šlesers uzsvēra, ka par viņa piedalīšanos vai nepiedalīšanos Saeimas vēlēšanās lems LPP/LC kongress. "Esmu premjera amata kandidāts. Ja partija uzskatīs, ka man jāturpina strādāt Rīgas domē, tā arī būs," sacīja Šlesers.

Jau ziņots, ka laikraksts "Telegraf", atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, iepriekš ziņoja, ka TP un LPP/LC apsver iespēju Saeimas vēlēšanās startēt ar kopīgu sarakstu.

LETA/Foto:LETA