Sabiedrība
2010. gada 14. marts, 13:03

Tautas partijā nepārreģistrējas piektā daļa biedru

Jauns.lv

Aptuveni no 1500 Tautas partijas (TP) biedriem šajā politiskajā spēkā nav pārreģistrējušies 300 tās biedri, - informē laikraksts "Diena".

Lai gan no aktīvās politikas aizgājusi, TP tomēr pārreģistrējusies bijusī kultūras ministre Helēna Demakova. "Es to izdarīju vairāk principa pēc, jo man nepatīk staigātāji. Arī programmas galvenajiem uzstādījumiem piekrītu," saka Demakova.

Jau ziņots iepriekš, ka pārreģistrācijas anketu nav aizpildījis viens no partijas dibinātājiem Gundars Bērziņš, kā arī Saeimas deputāts Raimonds Pauls, kurš palikšot atbalstītāju statusā.

TP nav pārreģistrējies arī bijušais Saeimas deputāts Jānis Škapars un Māris Sprindžuks, arī Rēzeknes novada domes priekšsēdis Monvīds Švarcs. Viņš gan esot samaksājis biedra naudu, tāpēc TP nodaļa nolēmusi, ka viņš uzskatāms par partijas biedru.

Piemēram, Preiļu nodaļā esot pārreģistrējušies pilnīgi visi biedri, citas nodaļas zaudējušas pa vienam diviem vai desmit biedriem. Rīgas nodaļā nav pārreģistrējušies 160 biedri, ko TP birojā skaidro ar neveiksmi Rīgas domes vēlēšanās.

LETA