Krievi slavē „Dinamo” un lamā leģionārus
Sabiedrība
2010. gada 16. martā, 07:15

Krievi slavē „Dinamo” un lamā leģionārus

Jauns.lv

Hokejs un leģionāri ir galvenās tēmas, par kurām tiek diskutēts krievvalodīgajā interneta vidē. Tiek slavēti Rīgas „Dinamo” hokejisti un izteikti draudi latviešu leģionāriem.

Krievi slavē „Dinamo” un lamā leģionārus...

­

Krievu interneta vidē šajās dienās aizgūtnēm lamā latviešu leģionārus un slavē Rīgas hokejistus.
Krievu interneta vidē šajās dienās aizgūtnēm lamā latviešu leģionārus un slavē Rīgas hokejistus.

Pēdējās pāris dienās interneta krievu valodas telpā ir jūtama pastiprināta interese par Latviju. Jau labu laiku krievu ziņu, blogu un tērzētavu lapās nav bijis tik daudz ierakstu veltīti Latvijas tēmai.

Google meklēšanā, ievadot vārdu „латвия”, parādās simtiem pēdējo dažu stundā ierakstītu vēstījumu, kas pārsvarā veltīti tikai divām tēmām – hokejam un leģionāriem.

Ja diskutējot par Rīgas „Dinamo” un Sanktpēterburgas SKA spēli, krievu blogotāji pārsvarā lamā SKA hokejistus un uzteic Rīgas hokejistu spēli, tad pievēršoties leģionāru tēmai pār Latviju līst apmelojumu un draudu gūzma.

Latvijas vēstniecība Maskavā tādēļ pat ir nolēmusi 16. martā slēgt Konsulāro nodaļu, lai izvairītos no krievu šovinistu grautiņiem. 16. martā pie Latvijas vēstniecības Krievijā plānotas krievu šovinistu akcijas, kurās protestēs pret esesiešu godināšanu, krievu diskrimināciju un fašisma atdzimšanu Latvijā.

Protestētāju retorika ir jau gadu gadiem visiem zināma un tajā nekā jauna nav. Te gan jāteic, ka tikko „krievu vēsturnieku” uzbrukumi latviešu leģionāriem nedaudz ir aprimuši, jo „taisnības cīnītājiem” parādījies jauns grēkāzis – Somija, kur sākuši nopietni apsvērt iespēju oficiāli reabilitēt „kara noziedzniekus” un „fašistu līdzskrējējus”, kuri Otrā pasaules kara laikā bija notiesāti par to, ka 1939./40. gadā Ziemas kara laikā cīnījās pret Padomju Savienības agresiju.

Prieks par Rīgas hokejistiem

Lūk, daži interneta lietotāju no Krievijas komentāri par Rīgas „Dinamo” – Pēterburgas SKA spēli:

vit:

„Malači rīdzinieki. Pierādīja, ka ne visu hokejā nosaka nauda un „zvaigžņu” spēlētāji!”

Prokuror-1988: „Esmu vīlies līdz sirds dziļumiem! Pēc pirmās spēles domāju, ka misējās, bet tagad esmu pārliecināts, ka uzvarēja taktiski spēcīgākie.”

VladSP:

„Jā.. mūsu megazvaigzenes! Jau otro gadu nespēja uzvarēt pretinieku, kurš ir ievērojami vājāks. Apsveicu Rīgu ar uzvaru!”

ZloiBars: „Īsta sensācija! Apsveicu šprotu ražotājus! Žēl dejotāju disko stilā.”

Naids pret latviešu leģionaŗiem

Savukārt komentāri par 16. martā paredzētajiem leģionāru piemiņas pasākumiem ir iznīcinoši:

Rotmistrs: „Asinssūcēji un krievu tautas spīdzinātāji!”

Igor-sem:

„Antifašistiem nāktos ar „Maksimu” piebeigt visu šo kolonnu. Atcerieties Nirnbergas procesu!”

Nikolajs: „Fašistu maršu varētu atļaut, bet nevajadzētu to apsargāt, un viss atrisinātos pats no sevis. Domāju, ka visi Latvijas krievvalodīgie un ebreji atbalstīs manu viedokli.”

Elmārs Barkāns


­