Protestējot pret varas partijām, no TP izstājas Līvānu nodaļa
Politika
2010. gada 22. marts, 08:33

Protestējot pret varas partijām, no TP izstājas Līvānu nodaļa

Jauns.lv

Tautas partijā pārtraukusi darboties visa Līvānu nodaļa – aptuveni 20 biedru, kuru vidū ir arī Saeimas deputāts Jānis Klaužs. Tas ir protests pret varas partiju politiku.

Klaužs nepiedalījās arī Saeimas frakcijas sēdē, kurā TP lēma par aiziešanu no Valda Dombrovska (JL) valdības, ziņo laikraksts „Diena”.

Līvānu novada domes priekšsēdis Andris Vaivods, kurš TP bija trīs gadus, atzinis, ka lēmums partijā nepārreģistrēties ir pieņemts jau pirms TP aiziešanas no valdības un ir vairāk protests pret varas partiju īstenoto politiku kopumā.

Saeimas TP frakcijā, kurā palikuši 18 deputātu, atbalstītāja statusā jau darbojas Raimonds Pauls, kurš arī nepārreģistrējās. Pārreģistrācijas anketu nav aizpildījis arī Rēzeknes novada domes priekšsēdis Monvīds Švarcs. Līvānu novada domes vēlēšanās TP uzvarēja, iegūstot septiņus mandātus. Taču par to, ka līvānieši gatavojas partiju atstāt, liecināja arī tas, ka no sava vidus viņi neizvirzīja pārstāvi TP valdes reģionu padomē.

TP līdera Andra Šķēles pārstāvis Romāns Melņiks sacīja, ka valde šo pārreģistrācijas ziņojumu vēl nav izskatījusi un Šķēle ir gatavs aprunāties ar līvāniešiem.

Vaivods izteica nožēlu, ka, savstarpējo strīdu pārņemti, partiju pārstāvji domā tikai par vēlēšanām, bet neapzinās, cik bezcerīgā situācijā ir cilvēki laukos, kur nav darba, beidzas bezdarbnieka pabalsti un daudzi atstāj valsti, ieskaitot uzņēmējus, jo valdības īstenotā nodokļu politika ir tikai papildu slogs mazāk nodrošinātajiem un uzņēmējiem.

"Līdz šim pašvaldības valsti uzturēja, bet tagad cilvēku maksātnespēja ir katastrofāla, un mēs nezinām, ko viņiem atbildēt," atzina Vaivods. Viņaprāt, valdība nav neko darījusi, lai, izmantojot aizņēmumu, attīstītu ražošanu un palielinātu nodokļu ieņēmumus.

Līvānu mērs uzskata, ka Dombrovska valdībai ir jāatkāpjas un jāveido jauna valdība bezpartijiska premjera vadībā, jo mazākuma valdība būšot spiesta pirkt balsis un tā arī nevarēs nodrošināt konstruktīvu un efektīvu darbu.


LETA/Foto:LETA