Sabiedrība
2010. gada 31. marts, 17:54

"airBaltic" sāk lidojumus no Tallinas uz Tamperi

Jauns.lv

Latvijas nacionālā lidsabiedrība AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") šodien sāk lidojumus maršrutā, kas savienos Igaunijas galvaspilsētu Tallinu un Somijas pilsētu Tamperi, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

1.jūnijā "airBaltic" atvērs bāzi Igaunijas galvaspilsētā, kas, kā iepriekš izteikušies "airBaltic" pārstāvji, sekmēs aviokompānijas izaugsmi Tallinas lidostā.

Šo faktu neviennozīmīgi vērtē Igaunijas nacionālā lidsabiedrības "Estonian Air" vadība, kam neesot īsti skaidrs, ko īsti "airBaltic" domā ar bāzes izveidošanu Tallinā.

Kā ziņots, jau iepriekš "Estonian Air" viceprezidents Rauno Parrass ironizējis, ka bāzes izveidi var interpretēt dažādi - "tas var nozīmēt viena cilvēka noalgošanu, padarīt to [Tallinas lidostu] par mājvietu vienai lidmašīnai vai arī pārvietot galveno biroju".

"airBaltic" komercdirektors Tero Taskila skaidro, ka Somija un Igaunija ir nozīmīgi tirgi "airBaltic", jo abos tirgos ir nepietiekams aviopakalpojumu apjoms, tāpēc kompānija redz iespējas jauniem maršrutiem.

Tiešos lidojumus maršrutā Tampere-Tallina "airBaltic" veiks trīs reizes nedēļā - trešdienās, sestdienās un svētdienās. Aviokompānija lidos ar "Fokker 50" tipa lidmašīnu, un lidojumi ilgs 50 minūtes.

Igaunijā "airBaltic" piedāvā sešus tiešos maršrutus no Tallinas uz Rīgu, Viļņu, Turku, Tamperi, Lapēnrantu un Oulu.

"airBaltic" ir paziņojusi par provizorisko 2009.gada peļņu 14 miljonu latu (20 miljonu eiro) apmērā un pērn sasniegusi pasažieru pieaugumu par 6% - līdz 2,75 miljoniem pasažieru.

LETA