Latvijas konsule Gruzijā par vīzām prasa dāvanas
Sabiedrība
2010. gada 18. aprīlis, 20:13

Latvijas konsule Gruzijā par vīzām prasa dāvanas

Jauns.lv

Latvijas vēstniecības konsule Tbilisi Gundega Smiltiņa par Latvijas vīzu noformēšanu prasījusi dāvanas - zelta rotaslietas un citus vērtīgus priekšmetus.

­

Pēc sūdzībām par korupciju, ministrijai ir nācies šonedēļ konsuli atstādināt no amata. Patlaban vēl turpinās dienesta pārbaude, , svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Par Latvijas vēstniecības konsulāro dienestu jau agrāk bija sūdzējušās vairākas personas, kas dzīvo vai uzturas Gruzijā. Apkalpošana esot ļoti nelaipna, kāds Gruzijā cienījams garīdznieks nesen no mūsu vēstniecības esot aizgājis ar asarām acīs. Kad lūdzis vīzu, viņam sejā iesviesta pase un pieņemšanas telpas lodziņš aizcirsts bez kādiem paskaidrojumiem.

Aizdomas, ka pie Latvijas vīzām var tikt tikai par kādu papildus pakalpojumu apstiprinājās, kad pēc vīzas vērsās kāds gruzīns ar labiem sakariem Gruzijas valdībā. Viņš pasūdzējās, ka Latvijas vēstniecības konsule Gundega Smiltiņa devusi nepārprotamus mājienus, ka par vīzu noformēšanu vēlētos saņemt kādu dāvanu, piemēram, rotaslietu. Esot savākti pierādījumi, ka, cerībā tikt pie vīzām, gruzīni Latvijas konsulei esot dāvinājuši juvelierizstrādājumus un citas dārgas dāvanas. "Mēs šo informāciju pārbaudījām nekavējoši. Konstatējām, ka ir pietiekams pamats, lai šo te darbinieku atsauktu nekavējoši no viņas amata. Mēs esam to izdarījuši. Darbinieks ir atsaukts, pārcelts darbā uz centrālo aparātu. Mēs turpināsim šo pārbaudi un tad pieņemsim lēmumu. Kāds būs lēmums, pašlaik pateikt nevaru, bet viņas karjeras iespējas diplomātiskajā dienestā es nevērtēju pārāk augstu," sacīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis.

­

Kasjauns.lv/Foto:LETA­