Sabiedrība
2010. gada 18. aprīlis, 21:16

Madonas policijas pārvaldē pērn nozagti Ls 13 500

Jauns.lv

Madonas policijas pārvaldē pagājušā gada laikā nozagti 13 500 latu, šovakar ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Nauda esot zagta, pārskaitījumus uz privātpersonu kontiem veicot policijas grāmatvedei un zem tā parakstoties arī toreizējam Madonas policijas priekšniekam Ērikam Andžānam. Viņš tagad gan vairs nestrādā Madonas policijā, jo kļuvis par Jēkabpils cietuma priekšnieku. Par notikušo Madonā jaunais Jēkabpils cietuma priekšnieks pauž sašutumu, bet savu vainu noliedz.

Andžāns uzskata, ka pie visa vainojama grāmatvede un norāda, ka ne visus maksājumus akceptējis viņš, uz dažiem parakstu licis viņa toreizējais vietnieks, kas Madonas policiju vada šobrīd.

Pēc raidījuma vēstītā, Madonas policijā pērn strādāja galvenā grāmatvede Iveta Senkāne, kura veica maksājumus par policijai izrakstītajiem rēķiniem, bet vairākos maksājuma uzdevumos izmainīja konta numurus. Rezultātā policijas nauda nonāca nevis pie uzņēmumiem, bet citur - pašas grāmatvedes un vēl kādas personas kontā.

Pavisam grāmatvedei izdevās noorganizēt 13 500 latu aizplūšanu.

Punktu tam pielikusi policijas reorganizācija, kuras rezultātā Madonas policijas pārvalde tika pārveidota par iecirkni un grāmatveža postenis likvidēts.

Zādzības gan konstatētas tikai tagad, kad uzņēmumi sākuši sūdzēties par no policijas nesaņemto naudu.

Cenšoties atgūt zaudēto, policija arestējusi grāmatvedes mantu, tomēr pašu grāmatvedi nē, jo izmeklēšana vēl neesot galā.

LETA