Traģiskās avārijas dēļ no amata atstādināti divi darbinieki
Sabiedrība
2010. gada 27. aprīlis, 16:25

Traģiskās avārijas dēļ no amata atstādināti divi darbinieki

Jauns.lv

Nedēļas nogalē notikušās traģiskās avārijas dēļ "Rīgas satiksmē" no amata atstādināti divi darbinieki, taču pats uzņēmums šefs Leons Bemhens amatu ir saglabājis.

­­­

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzdevis "Rīgas satiksmes" vadībai veikt iekšējo dienesta pārbaudi, ņemot vērā traģisko autoavāriju, kuras rezultātā gāja bojā autobusa pasažieri, kā arī vairākus incidentus ar uzņēmuma kontroles dienesta darbiniekiem.

Atrada vainīgos

Ievērojot šo uzdevumu, uz dienesta pārbaudes laiku no amata atstādināti 6.autobusu parka priekšnieks un pārvadājumu daļas vadītāja vietnieks.

Tāpat, ievērojot domes priekšsēdētāja uzdevumu pastiprināt autovadītāju kontroli, no 1.maija uzņēmumā tiks pastiprinātas pirmsreisu, kā arī ieviestas obligātās autovadītāju pēcreisu narkoloģiskās pārbaudes un papildu pārbaudes reisu laikā. Notiks arī kontrolieru papildus pāratestācija.

Savukārt kontrolieris, kurš bija iesaistīts incidentā ar pasažieriem un veica šāvienus gaisā, pēc dienesta izmeklēšanas ir atlaists no darba.

Ušakovs arī aicina Rīgas domes opozīcijas pārstāvjus neizmantot notikušo traģēdiju politiskos nolūkos.

"Problēmas "Rīgas satiksmes" darbā nav radušās vienas dienas laikā, tās ir izveidojušās visu iepriekšējo darba gadu laikā, kad par uzņēmuma darbu bija atbildīgi tieši tagadējās opozīcijas pārstāvji. Pašlaik mūsu uzdevums ir labot visas toreiz pieļautās kļūdas, uzlabot uzņēmuma darbu un nodrošināt pieejamu un drošu sabiedriskā transporta pakalpojumu," norāda domes priekšsēdētājs.

Rīgas domes opozīcijas partijas saistībā ar šiem notikumiem aicinājušas no amata atbrīvot visu "Rīgas satiksmes" valdi un uzņēmuma vadītāju Leonu Bemhenu.

Savukārt deputāts Jānis Mārtiņš Skuja (PS) vērsies pie Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Vadima Baraņņika (SC), rosinot sasaukt ārkārtas sēdi.

Ar 2,4 promilēm pie stūres

24.aprīlī ap plkst.20.40 Baložos, Rīgas ielā, apgāzās "Rīgas satiksmes" 23.maršruta autobuss, kā rezultātā gāja bojā trīs cilvēki un vēl četri cieta.

Bojā gājušais "Rīgas satiksmes" autobusa vadītājs bijis stiprā alkohola reibumā. Vadītāja organismā konstatētas 2,4 promiles alkohola.

"Rīgas satiksme" ir izveidojusi speciālu komisiju, kas jau vakar sākusi iekšējo izmeklēšanu par 24.aprīlī notikušo negadījumu. Komisijas uzdevums ir noskaidrot visus lietas apstākļus, kas attiecas uz uzņēmumu, bet pašu negadījumu, ierosinot kriminālprocesu, izmeklē Valsts policija. Gala slēdzienu par negadījumu "Rīgas satiksmes" iekšējā izmeklēšanas komisija dos tikai pēc slēdziena saņemšanas no Valsts policijas.

Kā ziņots, Bemhens apliecinājis, ka negadījumā bojā gājušo tuvinieki un cietušie saņems kompensācijas no "Rīgas satiksmes". "Rīgas satiksme" ir izvirzījusi uzdevumu apzināt bojā gājušo tuviniekus, kā arī negadījumā cietušos pasažierus, lai noskaidrotu viņu vajadzības un iespēju robežās sniegtu viņiem pirmo atbalstu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2006.gada oktobrī kāds iereibis "Rīgas satiksmes" trolejbusa vadītājs ietriecās četrās automašīnās. Avāriju izraisījušais trolejbusa vadītājs pirms došanās reisā nebija izgājis alkohola pārbaudi, tādēļ uzņēmuma vadība solīja pastiprināti kontrolēt alkohola līmeni vadītāju organismā. Vēlāk tika apgalvots, ka vairs neesot iespējama iereibušu vadītāju atrašanās pie "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļu stūres.

LETA/Foto:LETA


­­­