Skaties jauno Eiropas karti!
Sabiedrība
2010. gada 2. maijs, 22:45

Skaties jauno Eiropas karti!

Jauns.lv

Prestižais žurnāls „The Economist” nācis klajā ar visai neordināru ideju par jauno Eiropas sadalījumu. Žurnāls veicis eksperimentu, proti, izveidojis savu vīziju par to, kā būtu jāizskatās Eiropai, lai tajā esošās valstis justos apmierinātas un nebaidītos no saviem kaimiņiem.

Tādējādi valstis ir samainītas vietām, dažas no tām pat ieceltas ūdeņos. Šāds valstu izkārtojums kontinenta dzīvi padarītu daudz labāku un loģiskāku.

Latvijai, Lietuvai un Igaunijai pēc „The Economist” domām būtu jāatrodas Lielbritānijas un Īrijas tuvumā. Galvenais arguments – tālāk no Krievijas un tuvāk ASV.

Savukārt Lielbritānijai, Skotijai un Velsai vajadzētu atrasties Eiropas dienvidos – aiz Spānijas un Portugāles. Šāds kārtojums izlīdzinātu šo valstu ekonomiskās situācijas.

Autori, nez kāpēc, Vāciju, Franciju un Krieviju atstājuši savās vietās. Laikam jau šīs valstis ir pašpietiekamas un apmierinātas ar savu atrašanās vietu.

Bet kas tad paliek Lielbritānijas īstajā vietā? Polija! Pietiks tai atrasties starp diviem vēsturiskajiem pāridarītājiem – Krieviju un Vāciju.

Diktatora Lukašenko krēsls pārcelts uz Baltiju – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas vietā. Acīmredzot tikai atrašanās Skandināvijas tuvumā Baltkrieviju varētu vest pie prāta.

Čehija negaidīti dabūjusi izeju pie jūras. Tai jāsāk domāt par savas flotes izveidi. Šveice jaunajā kartē atrodas Skandināvijā – tuvāk Zviedrijai. Lai citu valstu nezinīši mūždien nejauktu  šīs valstis (Sweden un Switzerland). Šāds variants patiktu Norvēģijai, jo tās tuvumā atrastos vēl kāda valsts, kas nav ES locekle.

Kasjauns.lv