Sabiedrība
2010. gada 19. maijs, 19:28

Hamburgā miris aprīļa otrajā pusē aknu transplantācijai pārvestais bērns no Latvijas

Jauns.lv

21.aprīlī uz Hamburgas universitātes klīniku Vācijā nogādātais sešus mēnešus vecais bērns ar aknu šūnu nepietiekamību, kuram bija plānota aknu transplantācija, miris no smagas un strauji progresējošas vielmaiņas saslimšanas, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskajā universitātes klīnikā.

Kā pastāstīja slimnīcas pārstāve Romēna Namniece, maija sākumā bērns jau tika gatavots gaidāmajai operācijai, tika veiktas pārbaudes gan bērnam, gan viņa mātei, kura bija izraudzīta kā aknu donors.

Mediķi runāja par aknu šūnu nepietiekamību. Viņa stāvoklis bija smags, bet stabils.

Tomēr šodien Namniece aģentūrai LETA paskaidroja, ka vielmaiņu speciālistu komanda, izvērtējot bērna veselības stāvokli, analīžu rezultātus un veicot citus izmeklējumus, atklāja, ka aknu transplantācija nav iespējama. Līdz ar to bērns mira no smagās vielmaiņas saslimšanas.

Jau ziņots, ka 21.aprīlī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) organizēja bērna transportēšanu uz klīniku Vācijā.

Bērnu slimnīcā aģentūrai LETA norādīja, ka bērnam ir bijusi aknu šūnu nepietiekamība, kas, iespējams, saistīta ar ģenētiski pārmantotu vielmaiņas slimību.

Vienīgais veids, lai glābtu bērna dzīvību, ir aknu transplantācija, kas Latvijā netiek veikta, tāpēc tika pieņemts lēmums par nepieciešamību bērnu nogādāt uz Hamburgu.

LETA