Sabiedrība
2010. gada 26. maijs, 17:27

Latvijas un Igaunijas Eirovīzijas dalībnieki apkopos spēkus Lietuvas atbalstam

Jauns.lv

Tā kā starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls nebija veiksmīgs ne Igaunijas, ne Latvijas izpildītājiem, abu valstu delegācijas nolēmušas apkopot spēkus, lai atbalstītu Lietuvas grupu "InCulto".

Kā aģentūrai LETA sacīja Eirovīzijas Nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško, latvieši un igauņi nolēmuši apvienoties, atbalstot Lietuvu otrajā pusfinālā, lai vismaz lietuvieši konkursa finālā pārstāvētu Baltijas valstis.

Lai finālā neiekļuvušie izpildītāji nejustos pārāk sarūgtināti, norvēģu aviokompānija Latvijas, Igaunijas un Polijas delegācijas šodien aizvedusi ekskursijā uz fjordiem, kur gūt pozitīvas emocijas.

Lepeško informēja, ka tiks analizēts arī Aishas sniegtais priekšnesums Eirovīzijas pirmajā pusfinālā, tomēr vispirms ir jāredz televīzijas ieraksts. Viņa arī pauda prieku par Krievijas dalībniekiem, kuri pēc Aishas uzstāšanās visām dziedātājām pasniedza baltas rozes, bet pēc finālistu nosaukšanas devās nevis uz skatuvi, bet gan piesēdās pie Latvijas dalībniecēm, aprunājoties un mierinot meitenes.

Latvijas delegācija mājās no Eirovīzijas atgriezīsies svētdien, 30.maijā.

Jau ziņots, ka Aishas izpildītā komponista Jāņa Lūsēna un dzejnieka Guntara Rača dziesma "What for?" neiekļuva Eirovīzijas finālā.

Kā aģentūrai LETA atzina aptaujātie mūzikas eksperti, dziesma bija ļoti laba, taču izpildījums nebija tik labs.

Konkursa fināls notiks 29.maijā, un tas būs skatāms Latvijas Televīzijas 1.kanālā plkst.22. Pirms tam, 27.maijā, notiks otrais pusfināls. Tajā startēs 17 dziesmas, no kurām desmit kvalificēsies finālam.

Par iekļūšanu finālā otrajā pusfinālā cīnīsies Lietuva, Armēnija, Izraēla, Dānija, Šveice, Zviedrija, Azerbaidžāna, Ukraina, Nīderlande, Rumānija, Slovēnija, Īrija, Bulgārija, Kipra, Horvātija, Gruzija un Turcija.

Eirovīzijas finālā bez tā dēvētā lielā četrinieka - Lielbritānijas, Spānijas, Francijas un Vācijas - piedalīsies arī pārstāvji no Bosnijas un Hercegovinas, Moldovas, Krievijas, Grieķijas, Portugāles, Baltkrievijas, Serbijas, Beļģijas, Albānijas, Īslandes.

LETA