Sabiedrība
2010. gada 26. jūnijs, 13:35

"Parex banka" slēdz trīs klientu apkalpošanas centrus Rīgā

Jauns.lv

AS "Parex banka" šomēnes slēgusi jau divus, kā arī 30.jūnijā slēgs vēl trešo klientu apkalpošanas centru Rīgā, liecina informācija bankas mājaslapā.

14.jūnijā darbu pārtrauca "Parex bankas" klientu apkalpošanas centrs "Bolderāja" Stūrmaņu ielā 29, bet 19.jūnijā - "Venta" Zolitūdes ielā 34.

Savukārt 30.jūnijā darbu pārtrauks arī klientu apkalpošanas centrs "Dole" Maskavas ielā 357.

Informācija "Parex bankas" mājaslapā liecina, ka pēc trīs klientu apkalpošanas centru slēgšanas savu darbību turpinās vēl vairāk nekā 40 bankas filiāles gan Rīgā, gan arī reģionos.

"Parex bankas" Korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja Indra Zinkeviča biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja, ka klientu apkalpošanas centru slēgšana neesot saistīta ar bankas restrukturizācijas procesu, bet tiek veikta, lai izveidotu efektīvu filiāļu tīklu un samazinātu izdevumus.

"Pašlaik notiek sagatavošanās darbs bankas restrukturizācijai un akcionāri vēl tikai noteiks optimizācijas mērķus katrai no bankas daļām, taču vēlamies uzsvērt, ka saistībā ar bankas reorganizāciju netiek plānotas darbinieku skaita izmaiņas," apgalvoja Zinkeviča.

Kā ziņots, "Parex banka" arī šogad turpina strādāt pie bankas operacionālo izdevumu optimizācijas un likviditātes rādītāju uzlabošanas - šā gada piecos mēnešos bankas operacionālie izdevumi, salīdzinot ar iepriekšējā gada pirmajiem pieciem mēnešiem, ir samazinājušies par 35% jeb 10,4 miljoniem latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Parex bankas" korporatīvo komunikāciju vadītāja Inga Saleniece.

Viņa norāda, ka algu fonds kopš šā gada sākuma ir samazināts par 7%, bet kopš bankas pārņemšanas 2008.gada novembra sākumā - par 53%. Kopējie ikmēneša operacionālie izdevumi, kopš valsts pārņēma "Parex bankas" kapitāldaļas, esot samazināti par vairāk nekā 49%.

Tiek norādīts, ka patlaban "Parex banka" atbilstoši Ministru kabineta 23.marta un 1.jūnija lēmumiem veic sagatavošanās darbus bankas sadalīšanai, tostarp bankas valsts kapitāldaļu īpašnieks Privatizācijas aģentūra gatavo nepieciešamo dokumentāciju jaunas bankas dibināšanai, lai to iesniegtu Finanšu un kapitāla tirgus komisijā, kurai jāpieņem lēmums par bankas licences izsniegšanu.

Kā uzsver Saleniece, bankas restrukturizācija nekādi neskar klientu attiecības ar banku un abas daļas turpinās pilnā apmērā pildīt savas saistības ar klientiem. Viņa atgādina, ka "Parex banka" ir izstrādājusi biznesa plānu, kas paredz, ka jaunās bankas stratēģija būs balstīta uz stabila, pelnoša un ietekmīga uzņēmējdarbības modeļa trīs galvenajos biznesa segmentos: privātpersonu apkalpošana, korporatīvo klientu apkalpošana un privātā kapitāla pārvaldība. Pirmie divi segmenti tiks vērsti uz Baltijas valstu tirgu, taču privātā kapitāla pārvaldības segmentam nav ģeogrāfiskas ievirzes, lai gan galvenais mērķa tirgus ir Baltijas valstis un NVS, skaidro Saleniece.

Patlaban notiek dokumentu sagatavošanas un saskaņošana, lai līdz 1.jūlijam dibinātu jauno banku.

Kā ziņots, "Parex banka" šā gada pirmo ceturksni noslēdz ar 26,7 miljonu latu zaudējumiem, turpretī "Parex" grupas zaudējumi ir 30,8 miljoni latu, liecina "NASDAQ OMX Riga" informācija.

"Parex banka" dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā ap 1800 darbinieku. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitasuzņēmumi 13 pasaules valstīs, tajā skaitā Vācijā, Zviedrijā, Igaunijā, Šveicē un Lietuvā.

Patlaban bankas 76,6% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 19,7% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka.

LETA