Sabiedrība
2010. gada 18. jūlijs, 17:35

Par Vecāķos izskalotajām zivīm piemēro Ls 2000 sodu

Jauns.lv

Valsts vides dienesta (VVD) Jūras un iekšējo ūdeņu pārvalde atraduši vainīgos, kuru rīcības dēļ maija beigās Vecāķu pludmalē tika atrastas no jūras izskalotas reņģes, kas jau bija daļējas sadalīšanās stāvoklī.

Kā aģentūru LETA informēja VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes direktore Evija Šmite, par vainīgu atzīts viens zvejas uzņēmums, kuram piemērots administratīvais sods 2000 latu apmērā.

Šmite vainīgā uzņēmuma nosaukumu gan neatklāja, bet skaidroja, kas tas ir uzņēmums, kas zvejo tajā rajonā.

"Sods par šādu pārkāpumu ir no 200 līdz 5000 latiem, tādēļ var secināt, ka šajā gadījumā piemērotais sods ir liels," sacīja VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes direktore.

Viņa stāstīja, ka VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes speciālisti no savas puses ir pierādījuši uzņēmuma vainu, kā arī uzņēmuma pārstāvji neoficiālās sarunās nenoliedz, ka izmetuši zivis no saviem zvejas rīkiem, tomēr piemēroto sodu uzņēmums plānojot pārsūdzēt.

Pārsūdzēt piespriesto sodu vainīgais uzņēmums var mēneša laikā VVD ģenerāldirektoram.

Jau ziņots, ka 25.maijā Vecāķu pludmalē 5,25 kilometru garā un vidēji metru platā joslā tika konstatētas no jūras izskalotas reņģes, kas jau bija daļējas sadalīšanās stāvoklī.

Lai noskaidrotu zivju bojāejas iemeslu, VVD inspektori apsekoja piekrasti un paņēma beigto zivju paraugus laboratorijas analīžu veikšanai. Kā apliecināja no Pārtikas un vides izmeklējumu laboratorijas - BIOR Diagnostikas centra - saņemtie analīžu rezultāti, zivis nav bijušas saindētas un to bojāejas iemesls nav bijis ūdens piesārņojums, tādēļ VVD speciālisti pieļāva iespēju, ka zivis krastā tik lielā daudzumā nonākušas no zvejas rīkiem.

LETA

Tēmas