Rīgas cirks atsāk izrādes
Kultūra
2010. gada 27. jūlijs, 11:02

Rīgas cirks atsāk izrādes

Jauns.lv

No šodienas izrādes atsāks Rīgas cirks, izrādē vienkopus pulcējot dažādu paaudžu cirka māksliniekus, kas skatītāju atzinību jau guvuši dažādos starptautiskos cirka festivālos, kā arī tos, kas tikai gatavojas tajos piedalīties, informēja Rīgas cirka sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Pudule.

Izrādē piedalīsies virtuozā gaisa vingrotāja un ekvilibriste Daiga Vilciņa. Rīgas cirka manēžā viņa ir uzstājusies ar aizraujošiem gaisa vingrojumiem riņķī, kā arī ar īpašu cirka numuru "Meitene uz lodes", kas guvis publikas simpātijas. Savu talantu viņa izmanto un pilnveido Vācijas šova grupā, kur kopā ar trīskārtēju Ginesa rekorda ieguvēju Hubertu Vavru regulāri piedalās dažādās Ginesa rekordu uzstādīšanas kampaņās Ķīnā, Japānā un Vācijā.

Vēl viens krāšņs jaunās programmas zieds ir akrobāte ekvilibriste Tatjana Šaiko, kas skatītājiem demonstrē virtuozus trikus, stāvot uz vienas rokas. Viņas priekšnesumi ir augsti novērtēti Eiropā. Īpaši šai vasaras izrādei Daiga Vilciņa un Tatjana Šaiko ir radījušas īpašu cirka numuru - gaisa vingrotāju duetu vertikālajās lentēs.

Izrādē piedalīsies arī Latvijas cirka vecmeistari, sabiedrībā labi pazīstamie burvju triku meistari Valentīna Volkova un Leonīgs Fedotovs. Rīgas cirka manēžā uzstāsies arī talantīgais jaunais žonglieris Dmitrijs Bubins, kas savu talantu ir apliecinājis, piedaloties Latvijas Neatkarīgās televīzijas veidotajā šovā "Latvijas zelta talants", par savu priekšnesumu gūstot žūrijas atzinību, kā arī iekļūstot finālā Krievijas televīzijas raidījumā "Slavas minūte". Viņa talants ir ticis novērtēts arī starptautiskos cirka mākslas festivālos dažādās valstīs, tostarp arī Meksikā.

Ar cirka numuru "Kristāla sirds" uzstāsies Rīgas cirka studijas audzēknis - "puisis bez kauliem" Valērijs Komisarenko, kas savos priekšnesumos izmanto arī teatrālus elementus.

Par jautrību un smiekliem gādās klaunu duets Mihails Basmanovs un Marija Pšenova, kas dzīvē ir pavisam nopietnu profesiju pārstāvji, taču cirka manēžā pārvēršas līdz nepazīšanai. Pavisam nesen viņi ir ieguvuši "Grand Prix" balvu Sanktpēterburgas starptautiskajā jaunatnes cirka festivālā, kā arī vada cirka skolu "Arlekīns".

Par krāšņām dejām cirka priekšnesumu starplaikos parūpēsies Rīgas cirka profesionālā baleta grupa, kas skatītājus priecēs ar krāšņiem tērpiem, savdabīgu horeogrāfiju, pārliecinošu dejošanas manieri un personisko šarmu.

LETA/Foto: LETA