112
2010. gada 17. augusts, 10:42

Vecāki, esiet modri: vakar pa logu izkrituši divi bērni

Jauns.lv

Vakar Daugavpilī pa piektā stāva logu izkritis divus gadus vecs bērns, savukārt pēcpusdienā Rīgā, Dzeņu ielā, pa kādas mājas ceturtā stāva logu izkritis septiņus gadus vecs zēns.

Vakar ap plkst. 9.50 Daugavpilī, Viršu ielā, pa piektā stāva logu izkritis kāds divus gadus vecs bērns, pēc negadījuma bērns ievietots Daugavpils reģionālās slimnīcas Reanimācijas nodaļā.

Daugavpils reģionālajā slimnīcā aģentūru LETA informēja, ka kritienā no piektā stāva cietušais bērns ir guvis dažādas traumas un pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas ar specializēto medicīnisko transportu nogādāts Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā turpmākai ārstēšanai.

Daugavpils bāriņtiesā pa logu izkritušā bērna ģimeni aģentūrai LETA raksturoja kā visumā labvēlīgu un zināja stāstīt, ka notikuma brīdī divus gadus vecais bērns bijis mājās kopā ar savu vecāko divpadsmit gadus veco brāli. Kamēr abi vecāki bijuši darbā, bērnus pieskatījusi vecmāmiņa.

Kā bērns izkritis pa logu, pagaidām nav īsti skaidrs. Iespējams, ka šajā karstajā laikā logs bijis atvērts, kaut arī ģimene apgalvo, ka tas bijis ciet. Jebkurā gadījumā bāriņtiesa notikušo nevērtē kā bezatbildību.

Bez abiem minētajiem ģimenē aug vēl divi bērni - brālītis un māsiņa, viņi negadījuma brīdī atradušies bērnudārzā.

Lai arī neviens no mājiniekiem kritiena brīdi tieši nav redzējis, visi notikušo ļoti pārdzīvo. Šajā sakarā ģimenei piedāvāta arī psihologa palīdzība.

Savukārt pēcpusdienā Rīgā, Dzeņu ielā pa ceturtā stāva logu izkritis kāds septiņus gadus vecs zēns.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava aģentūrai LETA pastāstīja, ka negadījums vakar noticis īsi pirms plkst.17. Pēc cietušā mātes stāstītā, viņas 2003.gadā dzimušais dēls kāpņu telpā spēlējies ar kādu vienaudzi. Zēns sēdējis uz loga palodzes, kad ticis nobiedēts un viņš izkritis pa logu. Māte stāstījusi, ka jau iepriekš dēlam bija lūgusi ar paziņu nedraudzēties, bet viņš nav klausījis.

Pēc sākotnējās informācijas, zēns ir guvis vēdera sasitumus, potīšu un pēdu lūzumus, taču policija par traumām runā nelabprāt, jo tas esot mediķu ziņā.

Patlaban policijā par notikušo ir sākta resoriskā pārbaude, kuras laikā arī tiks skaidrots, vai notikušais ir nelaimes gadījums, vai arī ir pamats sākt kriminālprocesu.

LETA