Skolēnu vecākiem no vēlēšanām labuma nebūs
2010. gada 17. augusts, 12:20

Skolēnu vecākiem no vēlēšanām labuma nebūs

Jauns.lv

„Saskaņas centra” un LPP/LC Rīgas Domes frakciju deputāti neatbalstīja domnieka Ērika Škapara („Jaunais laiks) priekšlikumu atļaut 5.–9. klašu skolēniem bez maksas braukt galvaspilsētas sabiedriskajā transportā.

Domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Ādamsons („Saskaņas centrs”) kasjauns.lv skaidro, ka varētu Škapara ierosmi atbalstīt, ja „valdība atgrieztu dotācijas sabiedriskajam transportam, kuram pagājušajā gadā noņēma” — skolēniem, studentiem, citām kategorijām. Runa ir par 13 miljoniem latu.

„Ja nebūtu Rīgas Domes pretimnākšanas, tad visiem būtu jāmaksā par braucienu, arī 1.–4. klašu skolēniem, bet mēs piešķīrām arī atlaides pedagogiem,” saka Ādamsons.

Tomēr citu klašu skolēni nevarēs braukt par brīvu, kamēr pirms Saeimas vēlēšanām atbalstīts Rīgas mēra Nila Ušakova („Saskaņas centrs”) priekšlikums no septembra atļaut sabiedriskajā transportā bez maksas braukt nestrādājošajiem galvaspilsētas pensionāriem.

„Pabeidzām auditu „Rīgas satiksmē”, centrālajā aparātā būs par 175 personām mazāk, no 13 direktoriem paliks seši,” par naudas avotiem teic Ādamsons. „Nevaram ar vienu mājienu atrisināt visu.”

„Rīgas satiksmes” valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens izteicies, ka minēto atlaižu piešķiršana gadā izmaksās 3,5 miljonus latu. Jau šogad būšot nepieciešams vairāk nekā viens miljons latu. Nākamgad plānots pašvaldībai lūgt 50 miljonu latu dotāciju, šogad piešķirtā Domes dotācija ir 45 miljoni latu.

Arī pērn pirms pašvaldību vēlēšanām pēc „Saskaņas centra” ierosinājuma Rīgas Dome gādāja par pensionāriem — piešķīra 50% braukšanas atlaidi visiem nestrādājošiem vecuma pensionāriem līdz 75 gadu vecumam. Savukārt 5.–9. klašu skolēniem ir 50% atlaide.

Māris Puķītis/Foto: LETA